Előző oldal
Passzol a pasta

Édesburgonyás gnocchi barna vajas-mézes mártással

Ez a színes, ízletes és jellegzetes, édesburgonyás gnocchi valóban telis-tele van ízekkel. KitchenAid robotgéppel meglepően egyszerűen elkészíthető.

Főzés megkezdése

Eszközök

Robotgép

Robotgép

Dagasztókar

Dagasztókar

Részletek

13

Hozzávalók

9

Lépések

Idő

60'

Előkészítés

20'

Főzés

80'

Összesen

Hozzávalók

  • 2-3 nagy méretű (500 g)édesburgonya
  • 1 nagy méretű (225 g)russet burgonya
  • 1tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 210 gfinomliszt
  • 30 g-nyi (csészényi)süteményliszt
  • 85 gvaj
  • 3fokhagymagerezdek, aprítva
  • 70 gfenyőmag
  • 1 teáskanálfriss zsálya, aprítva
  • 85 gméz
  • 150 gbébispenót
  • -frissen reszelt parmezánsajt (ízlés szerint)
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Melegítse elő sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté a burgonyákat, és helyezze őket a belsejükkel lefelé egy sütőlapra. Helyezze be a sütőbe, és süsse megpuhulásig, körülbelül 35 percen át. (MEGJEGYZÉS: a Russet burgonya megsütéséhez hosszabb időre van szükség).

  • 2. lépés

    Amint a burgonya megsült, és kellően kihűlt, húzza le és dobja ki a héját.

  • 3. lépés

    Kanalazza bele a burgonya húsát a robotgépbe, és szerelje fel rá a keverőlapát-tartozékot. Kezdje a keverést 2-es sebességfokozaton, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és pürésítse a burgonyát 30 másodpercig.

  • 4. lépés

    Cserélje le a keverőlapát-tartozékot a dagasztókarra. Adja hozzá a sót és a tojássárgáját, majd kapcsolja 2-es sebességfokozatra a robotgépet. A keverés közben fokozatosan adagolja a lisztet a keverékhez, minden alkalommal körülbelül a negyedét. Amint az adott lisztadagot beledolgozta a tésztába, azonnal adja hozzá a következőt, és az utolsó adag beledolgozása után azonnal kapcsolja ki a robotgépet. A tésztának kissé ragadósnak kell lennie, de ha túl ragadós, és így nem kezelhető, adjon hozzá további 30 g lisztet, mielőtt kivenné a keverőtálból.

  • 5. lépés

    Finoman lisztezze be a kezeit, és vegye ki a tésztát a robotgépből. (Óvatosan dagassza át a tésztát egy enyhén meglisztezett felületen, amíg a tészta kezelhető nem lesz.) Ossza fel a tésztát 6 egyenlő részre. Egyenként foglalkozzon a részekkel, és formáljon belőlük egy-egy körülbelül 1–1,5 cm átmérőjű hengert. Vágja fel a hengereket 1–1,5 cm-es darabokra, majd görgesse át a darabokat egy villa fogain (vagy egy gnocchikészítő deszkán) a tészta mélyedéseinek létrehozásához.

  • 6. lépés

    Forraljon fel egy nagy fazéknyi vizet, és adjon hozzá 1 teáskanál sót. Ha felforrt, főzze meg a gnocchit kis adagokban, 4-5 perc alatt, vagy amíg a gnocchi a víz felszínére nem úszik. Lyukas szedőkanállal tegye át a gnocchit egy tiszta, peremes sütőlapra. Hűtse le teljesen.

  • 7. lépés

    Olvassza meg a vajat közepes hőfokon egy nagy méretű lábasban. Amint megolvadt, vegye vissza a hőfokot közepesre, és hagyja körülbelül 3 percig főni a vajat, amíg a vaj egységesen barna színű nem lesz, hogy pirított aromát adjon (eközben folyamatosan kevergesse a lábas tartalmát). Növelje közepesre a hőfokot, adja hozzá az aprított fokhagymát, a fenyőmagot és a zsályát, és keverje meg őket, hogy a vaj egyenletesen bevonja őket. Pirítsa 1-2 percen át, és időről időre keverje meg.

  • 8. lépés

    Tegye bele a gnocchit a lábasba. Óvatosan keverje meg, hogy egyenletesen bevonja a vaj, és 1 percig főzze fedő nélkül. Adja hozzá a mézet, keverje meg ismét, majd főzze további egy percen át. Végül adja hozzá a bébispenótot, fedje le a lábast, és hagyja körülbelül egy percig fonnyadni a spenótot. Vegye le a fedőt a lábasról, és keverje bele a spenótot a keverékbe.

  • 9. lépés

    Kapcsolja le a tűzhelyet, szórja le a gnocchit frissen reszelt parmezánsajttal, és tálalja azonnal sópehellyel, frissen őrölt borssal és még több parmezánsajttal.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

LEGYEN KÉPBEN

Hírlevelünkre feliratkozva pompás étkezési ötleteket, hasznos tippeket és ínycsiklandozó KitchenAid ajánlatokat kaphat.

FELIRATKOZÁS

Az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmát megértettem és elfogadom, és


a) Hozzájárulok ahhoz, hogy a(z) KitchenAid márkával és a Whirlpool Corporation más márkáival kapcsolatban testre szabott marketinganyagokat kapjak.

Édesburgonyás gnocchi barna vajas-mézes mártással

1. lépés

Melegítse elő sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté a burgonyákat, és helyezze őket a belsejükkel lefelé egy sütőlapra. Helyezze be a sütőbe, és süsse megpuhulásig, körülbelül 35 percen át. (MEGJEGYZÉS: a Russet burgonya megsütéséhez hosszabb időre van szükség).

2. lépés

Amint a burgonya megsült, és kellően kihűlt, húzza le és dobja ki a héját.

3. lépés

Kanalazza bele a burgonya húsát a robotgépbe, és szerelje fel rá a keverőlapát-tartozékot. Kezdje a keverést 2-es sebességfokozaton, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és pürésítse a burgonyát 30 másodpercig.

4. lépés

Cserélje le a keverőlapát-tartozékot a dagasztókarra. Adja hozzá a sót és a tojássárgáját, majd kapcsolja 2-es sebességfokozatra a robotgépet. A keverés közben fokozatosan adagolja a lisztet a keverékhez, minden alkalommal körülbelül a negyedét. Amint az adott lisztadagot beledolgozta a tésztába, azonnal adja hozzá a következőt, és az utolsó adag beledolgozása után azonnal kapcsolja ki a robotgépet. A tésztának kissé ragadósnak kell lennie, de ha túl ragadós, és így nem kezelhető, adjon hozzá további 30 g lisztet, mielőtt kivenné a keverőtálból.

5. lépés

Finoman lisztezze be a kezeit, és vegye ki a tésztát a robotgépből. (Óvatosan dagassza át a tésztát egy enyhén meglisztezett felületen, amíg a tészta kezelhető nem lesz.) Ossza fel a tésztát 6 egyenlő részre. Egyenként foglalkozzon a részekkel, és formáljon belőlük egy-egy körülbelül 1–1,5 cm átmérőjű hengert. Vágja fel a hengereket 1–1,5 cm-es darabokra, majd görgesse át a darabokat egy villa fogain (vagy egy gnocchikészítő deszkán) a tészta mélyedéseinek létrehozásához.

6. lépés

Forraljon fel egy nagy fazéknyi vizet, és adjon hozzá 1 teáskanál sót. Ha felforrt, főzze meg a gnocchit kis adagokban, 4-5 perc alatt, vagy amíg a gnocchi a víz felszínére nem úszik. Lyukas szedőkanállal tegye át a gnocchit egy tiszta, peremes sütőlapra. Hűtse le teljesen.

7. lépés

Olvassza meg a vajat közepes hőfokon egy nagy méretű lábasban. Amint megolvadt, vegye vissza a hőfokot közepesre, és hagyja körülbelül 3 percig főni a vajat, amíg a vaj egységesen barna színű nem lesz, hogy pirított aromát adjon (eközben folyamatosan kevergesse a lábas tartalmát). Növelje közepesre a hőfokot, adja hozzá az aprított fokhagymát, a fenyőmagot és a zsályát, és keverje meg őket, hogy a vaj egyenletesen bevonja őket. Pirítsa 1-2 percen át, és időről időre keverje meg.

8. lépés

Tegye bele a gnocchit a lábasba. Óvatosan keverje meg, hogy egyenletesen bevonja a vaj, és 1 percig főzze fedő nélkül. Adja hozzá a mézet, keverje meg ismét, majd főzze további egy percen át. Végül adja hozzá a bébispenótot, fedje le a lábast, és hagyja körülbelül egy percig fonnyadni a spenótot. Vegye le a fedőt a lábasról, és keverje bele a spenótot a keverékbe.

9. lépés

Kapcsolja le a tűzhelyet, szórja le a gnocchit frissen reszelt parmezánsajttal, és tálalja azonnal sópehellyel, frissen őrölt borssal és még több parmezánsajttal.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.