Előző oldal

Gluténmentes kenyér

Főzés megkezdése

Eszközök

Részletek

9

Hozzávalók

7

Lépések

Hozzávalók

  • 120 gcirokliszt
  • 180 gbarnarizsliszt
  • 100 ggluténmentes zabliszt
  • 40 gtápiókaliszt
  • 7 g
  • 35 gútifűmaghéj
  • 10 gaktív szárított élesztő
  • 650 mlvíz, langyos
  • 2 evőkanálméz
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Egy kis tálban keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet. Hagyja pihenni 10 percig. Adja hozzá az útifűmaghéjat, alaposan keverje össze, és hagyja állni még 5 percig.

  • 1. lépés

    Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a keverőlapát tartozékot, és zárolja a fejet. Tegye a liszteket és a sót a keverőtálba.

  • 2. lépés

    Adja hozzá az élesztős keveréket, és addig keverje, amíg a tészta összeáll.

  • 3. lépés

    Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Olajozza meg a tésztát, és tegye a kenyérsütő tálba. Tegye a tálra a fedelet, és hagyja a tésztát 60 percig kelni.

  • 4. lépés

    Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát. A tésztát óvatosan középre húzva formázza golyóvá.

  • 5. lépés

    Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 15 percig kelni.

  • 6. lépés

    A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezze a kenyérsütő tálat a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 10 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Gluténmentes kenyér

1. lépés

Egy kis tálban keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet. Hagyja pihenni 10 percig. Adja hozzá az útifűmaghéjat, alaposan keverje össze, és hagyja állni még 5 percig.

1. lépés

Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a keverőlapát tartozékot, és zárolja a fejet. Tegye a liszteket és a sót a keverőtálba.

2. lépés

Adja hozzá az élesztős keveréket, és addig keverje, amíg a tészta összeáll.

3. lépés

Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Olajozza meg a tésztát, és tegye a kenyérsütő tálba. Tegye a tálra a fedelet, és hagyja a tésztát 60 percig kelni.

4. lépés

Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát. A tésztát óvatosan középre húzva formázza golyóvá.

5. lépés

Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 15 percig kelni.

6. lépés

A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezze a kenyérsütő tálat a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 10 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.