Hozzávalók
1. lépés
Egy kis tálban keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet. Hagyja pihenni 10 percig. Adja hozzá az útifűmaghéjat, alaposan keverje össze, és hagyja állni még 5 percig.
1. lépés
Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a keverőlapát tartozékot, és zárolja a fejet. Tegye a liszteket és a sót a keverőtálba.
2. lépés
Adja hozzá az élesztős keveréket, és addig keverje, amíg a tészta összeáll.
3. lépés
Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Olajozza meg a tésztát, és tegye a kenyérsütő tálba. Tegye a tálra a fedelet, és hagyja a tésztát 60 percig kelni.
4. lépés
Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát. A tésztát óvatosan középre húzva formázza golyóvá.
5. lépés
Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 15 percig kelni.
6. lépés
A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezze a kenyérsütő tálat a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 10 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Egy kis tálban keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet. Hagyja pihenni 10 percig. Adja hozzá az útifűmaghéjat, alaposan keverje össze, és hagyja állni még 5 percig.
1. lépés
Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a keverőlapát tartozékot, és zárolja a fejet. Tegye a liszteket és a sót a keverőtálba.
2. lépés
Adja hozzá az élesztős keveréket, és addig keverje, amíg a tészta összeáll.
3. lépés
Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Olajozza meg a tésztát, és tegye a kenyérsütő tálba. Tegye a tálra a fedelet, és hagyja a tésztát 60 percig kelni.
4. lépés
Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát. A tésztát óvatosan középre húzva formázza golyóvá.
5. lépés
Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 15 percig kelni.
6. lépés
A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezze a kenyérsütő tálat a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 10 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.