Előző oldal
Gyors és könnyű

Indiai csicseriborsós palacsinta

Főzés megkezdése

Eszközök

Részletek

10

Hozzávalók

16

Lépések

Hozzávalók

Hány adag?

  • 1 1/4 csésze (300 ml)langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • 2 evőkanálsáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • 1 csésze (125 g)sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • 3/4 teáskanáltengeri só
  • 1/2 teáskanálfokhagymapor
  • 1/2 teáskanálhagymapor
  • 1/4 teáskanálcsípős sárga currypor
  • 1/8 teáskanálcayenne bors
  • 1/8 teáskanálkala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • 1/2 csésze (19 g)friss korianderlevelek
  • -langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • -sáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • -sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • -tengeri só
  • -fokhagymapor
  • -hagymapor
  • -csípős sárga currypor
  • -cayenne bors
  • -kala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • -friss korianderlevelek
  • -langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • -sáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • -sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • -tengeri só
  • -fokhagymapor
  • -hagymapor
  • -csípős sárga currypor
  • -cayenne bors
  • -kala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • -friss korianderlevelek
Tegye meg most
  • 1. lépés

    A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.

  • 2. lépés

    3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.

  • 3. lépés

    (Nem szeretné túlkeverni.)

  • 4. lépés

    Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.

  • 5. lépés

    A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.

  • 6. lépés

    Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.

  • 7. lépés

    Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.

  • 8. lépés

    A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.

  • 9. lépés

    (Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.

  • 10. lépés

    Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.

  • 11. lépés

    A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.

  • 12. lépés

    Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.

  • 13. lépés

    A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.

  • 14. lépés

    Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.

  • *Megjegyzés

    Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.

  • Elkészítési jegyzetek

    Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

LEGYEN KÉPBEN

Hírlevelünkre feliratkozva pompás étkezési ötleteket, hasznos tippeket és ínycsiklandozó KitchenAid ajánlatokat kaphat.

FELIRATKOZÁS

Az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmát megértettem és elfogadom, és


Hozzájárulok ahhoz, hogy a(z) KitchenAid márkával és a Whirlpool Corporation más márkáival kapcsolatban testre szabott marketinganyagokat kapjak.

Indiai csicseriborsós palacsinta

1. lépés

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.

2. lépés

3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.

3. lépés

(Nem szeretné túlkeverni.)

4. lépés

Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.

5. lépés

A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.

6. lépés

Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.

7. lépés

Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.

8. lépés

A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.

9. lépés

(Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.

10. lépés

Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.

11. lépés

A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.

12. lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.

13. lépés

A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.

14. lépés

Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.

*Megjegyzés

Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.

Elkészítési jegyzetek

Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.