Előző oldal
Gyors és könnyű

Indiai csicseriborsós palacsinta

Főzés megkezdése

Eszközök

Részletek

10

Hozzávalók

16

Lépések

Hozzávalók

Hány adag?

  • 1 1/4 csésze (300 ml)langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • 2 evőkanálsáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • 1 csésze (125 g)sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • 3/4 teáskanáltengeri só
  • 1/2 teáskanálfokhagymapor
  • 1/2 teáskanálhagymapor
  • 1/4 teáskanálcsípős sárga currypor
  • 1/8 teáskanálcayenne bors
  • 1/8 teáskanálkala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • 1/2 csésze (19 g)friss korianderlevelek
  • -langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • -sáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • -sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • -tengeri só
  • -fokhagymapor
  • -hagymapor
  • -csípős sárga currypor
  • -cayenne bors
  • -kala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • -friss korianderlevelek
  • -langyos szűrt víz (*lásd a megjegyzést)
  • -sáfrányos szeklice, szőlőmag- vagy olívaolaj, plusz még egy kevés a sütéshez
  • -sárgaborsóliszt vagy csicseriborsóliszt (*lásd a megjegyzést)
  • -tengeri só
  • -fokhagymapor
  • -hagymapor
  • -csípős sárga currypor
  • -cayenne bors
  • -kala namak (indiai fekete só) (elhagyható)
  • -friss korianderlevelek
Tegye meg most
  • 1. lépés

    A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.

  • 2. lépés

    3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.

  • 3. lépés

    (Nem szeretné túlkeverni.)

  • 4. lépés

    Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.

  • 5. lépés

    A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.

  • 6. lépés

    Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.

  • 7. lépés

    Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.

  • 8. lépés

    A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.

  • 9. lépés

    (Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.

  • 10. lépés

    Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.

  • 11. lépés

    A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.

  • 12. lépés

    Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.

  • 13. lépés

    A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.

  • 14. lépés

    Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.

  • *Megjegyzés

    Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.

  • Elkészítési jegyzetek

    Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

1. lépés

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.

2. lépés

3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.

3. lépés

(Nem szeretné túlkeverni.)

4. lépés

Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.

5. lépés

A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.

6. lépés

Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.

7. lépés

Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.

8. lépés

A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.

9. lépés

(Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.

10. lépés

Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.

11. lépés

A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.

12. lépés

Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.

13. lépés

A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.

14. lépés

Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.

*Megjegyzés

Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.

Elkészítési jegyzetek

Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.