1. lépés
A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.
2. lépés
3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.
3. lépés
(Nem szeretné túlkeverni.)
4. lépés
Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.
5. lépés
A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.
6. lépés
Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.
7. lépés
Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.
8. lépés
A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.
9. lépés
(Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.
10. lépés
Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.
11. lépés
A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.
12. lépés
Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.
13. lépés
A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.
14. lépés
Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.
*Megjegyzés
Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.
Elkészítési jegyzetek
Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet és a száraz hozzávalókat, a koriander kivételével.
2. lépés
3-as változó sebességen turmixolja körülbelül 5 másodpercig, amíg a keverék össze nem áll, és csomómentes nem lesz.
3. lépés
(Nem szeretné túlkeverni.)
4. lépés
Adja hozzá a korianderleveleket és változó 3-as sebességfokozaton turmixolja körülbelül 3 másodpercig, amíg a készülék össze nem aprítja a korianderleveleket, de azok nem vegyülnek el teljesen a keverékben.
5. lépés
A tésztát öntse át egy kancsóba, és 10-15 percig hagyja állni, amíg kissé besűrűsödik.
6. lépés
Egy papírtörlő segítségével egy 20 cm-es tapadásmentes bevonattal ellátott palacsintasütőt vagy serpenyőt vonjon be nagyon vékonyan körülbelül 1/2 teáskanál olajjal.
7. lépés
Közepes vagy kis-közepes lángon melegítse fel a palacsintasütőt, a tűzhelytől függően.
8. lépés
A palacsintasütőt vegye le a tűzről, és öntsön bele 75 ml palacsintatésztát, majd gyorsan forgassa körbe az edényt úgy, hogy a tészta egyenletes rétegben szétterüljön az edény alján.
9. lépés
(Én a széleken kétszer forgatom körbe a tésztát, hogy ne legyen túl vékony és ropogós.) Tegye vissza az edényt a lángra, és kb. 2 percig süsse a palacsintát, amíg buborékok nem kezdenek el képződni a tetején, és az oldala könnyen el nem emelhető az edényről.
10. lépés
Egy spatulával óvatosan fordítsa meg a palacsintát, és a másik oldalát még kb. 1 percig süsse, amíg enyhén meg nem pirul.
11. lépés
A palacsintát csúsztassa át egy tányérra.
12. lépés
Ismételje meg a folyamatot a maradék palacsintatésztával, mindegyik palacsinta előtt papírtörlővel enyhén beolajozva a palacsintasütőt.
13. lépés
A kész palacsintákat halmozza egymásra, hogy puhák és összehajthatók maradjanak.
14. lépés
Csatnival, mártásokkal vagy zöldségekkel töltve tálalja.
*Megjegyzés
Ha sárgaborsóliszt (gram) helyett csicseriborsólisztet (garbanzo) használ, tegyen hozzá még 312 ml vizet.
Elkészítési jegyzetek
Én csípős indiai sárga curryporral kóstoltam. Szándékosan hagytam enyhére a curryport és a cayenne borsot, hogy a palacsinta curryvel, csatnival, mártásokkal stb. is párosítható legyen. Ha magában akarja fogyasztani ezt a fűszeres harapnivalót, 1/2 teáskanál curryport és 1/4 teáskanál cayenne borsot használjon.