Ismerkedjen meg ezzel az ízletes karfiolkrémlevessel, és készítse el hideg téli estéken!.
Hozzávalók
1. lépés
Hevítse a fazekat közepes hőfokon, amikor pedig felmelegedett, öntsön bele olívaolajat.
2. lépés
Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd állandó kevergetés mellett pirítsa őket négy percig, addig, amíg a hagyma üvegessé nem válik.
3. lépés
Tegye az edénybe a karfiolt és az alaplét. Alaposan keverjen össze minden hozzávalót, vegye vissza a hőfokot közepesre, majd fedje le a fazekat.
4. lépés
Főzze 15–20 percig, illetve amíg a karfiol megpuhul.
5. lépés
Húzza le a tűzhelyről, majd adjon hozzá habtejszínt, sót, borsot, szerecsendiót és citromhéjat.
6. lépés
Illessze az edényvédőt a KitchenAid® vezeték nélküli botmixer keverőkarjára, majd rögzítse a kart a motortestre.
7. lépés
Merítse a keverőkart enyhén döntve teljesen a levesbe, majd 2 másodpercre nyomja le a változtatható sebességszabályozót.
8. lépés
Merítse be a keverőkart az edény egy másik pontján, majd enyhén döntött tartásban nyomja le a változtatható sebességszabályozót további két másodpercre.
9. lépés
Keverje tovább a leves egy-egy részét 2 másodperces időközökkel, amíg a leves krémes állagúvá nem válik, és csak néhány karfiolvirág marad benne a textúra kedvéért.
10. lépés
Vegye ki a botmixert a levesből.
11. lépés
Keverje aprított petrezselyembe, és tálalja melegen.
TIPP
A leves ízlés szerinti állagúra keverhető, akár teljesen krémes állagot is választhat.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Hevítse a fazekat közepes hőfokon, amikor pedig felmelegedett, öntsön bele olívaolajat.
2. lépés
Adja hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd állandó kevergetés mellett pirítsa őket négy percig, addig, amíg a hagyma üvegessé nem válik.
3. lépés
Tegye az edénybe a karfiolt és az alaplét. Alaposan keverjen össze minden hozzávalót, vegye vissza a hőfokot közepesre, majd fedje le a fazekat.
4. lépés
Főzze 15–20 percig, illetve amíg a karfiol megpuhul.
5. lépés
Húzza le a tűzhelyről, majd adjon hozzá habtejszínt, sót, borsot, szerecsendiót és citromhéjat.
6. lépés
Illessze az edényvédőt a KitchenAid® vezeték nélküli botmixer keverőkarjára, majd rögzítse a kart a motortestre.
7. lépés
Merítse a keverőkart enyhén döntve teljesen a levesbe, majd 2 másodpercre nyomja le a változtatható sebességszabályozót.
8. lépés
Merítse be a keverőkart az edény egy másik pontján, majd enyhén döntött tartásban nyomja le a változtatható sebességszabályozót további két másodpercre.
9. lépés
Keverje tovább a leves egy-egy részét 2 másodperces időközökkel, amíg a leves krémes állagúvá nem válik, és csak néhány karfiolvirág marad benne a textúra kedvéért.
10. lépés
Vegye ki a botmixert a levesből.
11. lépés
Keverje aprított petrezselyembe, és tálalja melegen.
TIPP
A leves ízlés szerinti állagúra keverhető, akár teljesen krémes állagot is választhat.