Hozzávalók
1. lépés
Szerelje fel a habverő tartozékot a robotgépre. Tegye bele a lisztet, a kockára vágott vajat és a sót a keverőtálba. Kapcsolja a robotgépet 1-es sebességfokozatra harminc másodpercre, majd növelje a sebességet 4-es fokozatra 1-2 percre (vagy amíg a vajkockák mérete az eredeti felére nem csökken). Csökkentse a sebességet a 2-es fokozatra, hagyja továbbra is működésben a robotgépet, és lassan csepegtesse bele a jeges vizet körülbelül 2 másodpercenként egy evőkanálnyi mennyiségben. Kapcsolja ki a robotgépet (a tészta ekkor nagyon darabos lesz), és az egyik kezével gyűjtse egy helyre a tésztát a tálon belül, úgy, hogy közben nyomkodja és nyújtja a tésztát.
2. lépés
Borítsa ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és formáljon belőle labdát. Ezt követően a keze élével hajtsa félbe a tésztát a saját teste felé, majd ismét nyomja lefelé. Ismételje meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, vagy amíg a tészta korong alakúvá nem formálható, de a vajdarabkák még mindig láthatóak maradnak. Ne dagassza túl a tésztát. Formáljon korongot, csomagolja frissentartó fóliába a tésztát, és hagyja a hűtőszekrényben hűlni, amíg előkészíti a töltelékeket.
3. lépés
Melegítsen fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Amint felforrósodott, tegye bele a vajat és az aprított fokhagymát, dinsztelje körülbelül 1 percig a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, majd adja hozzá a feldarabolt spárgát és a borsót. Keverje össze, hogy a zsiradék és a fokhagyma egyenletesen befedje, majd főzze további 2-3 percig, és időről időre keverje meg. Vegye le a tűzhelyről.
4. lépés
Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Lisztezze be a munkalapot, vágja félbe a tésztakorongot, formázzon belőle ismét korongot, majd nyújtsa ki a tészta másik felét nagy méretű négyzetté. A négyzet oldalait levágva hozzon létre egyenes széleket, majd vágja fel négy darabba a négyzetet.
5. lépés
Helyezze a 4 tésztanégyzetet egy sütőlapra. Mindegyik négyzet közepén helyezze el a felszeletelt brie sajtot egy kis körben, és minden oldalon hagyjon üresen 2,5 cm-nyi helyet. Szükség esetén tépje szét kisebb darabokra a brie-szeleteket. Gyengéden hajtsa fel a tésztát a brie széle körül, középen mélyedést kialakítva a zöldséges töltelék számára, és alakítson ki redőket, hogy a helyén tartsa a tölteléket.
6. lépés
Fedje le a brie tetejét a dinsztelt zöldségekkel. Ismételje meg a folyamatot a tészta másik felével. Kenje meg felvert tojással a tortácskák tésztáját, és bőségesen szórja meg mindegyiket reszelt parmezán sajttal.
7. lépés
Helyezze előmelegített sütőbe a tortácskákat, és süsse őket 28–35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül, a sajt pedig bugyborékolni nem kezd. Vegye ki a sütőből, és bőségesen locsolja meg mézzel a tortácskák tetejét. Azonnal szolgálja fel.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Szerelje fel a habverő tartozékot a robotgépre. Tegye bele a lisztet, a kockára vágott vajat és a sót a keverőtálba. Kapcsolja a robotgépet 1-es sebességfokozatra harminc másodpercre, majd növelje a sebességet 4-es fokozatra 1-2 percre (vagy amíg a vajkockák mérete az eredeti felére nem csökken). Csökkentse a sebességet a 2-es fokozatra, hagyja továbbra is működésben a robotgépet, és lassan csepegtesse bele a jeges vizet körülbelül 2 másodpercenként egy evőkanálnyi mennyiségben. Kapcsolja ki a robotgépet (a tészta ekkor nagyon darabos lesz), és az egyik kezével gyűjtse egy helyre a tésztát a tálon belül, úgy, hogy közben nyomkodja és nyújtja a tésztát.
2. lépés
Borítsa ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és formáljon belőle labdát. Ezt követően a keze élével hajtsa félbe a tésztát a saját teste felé, majd ismét nyomja lefelé. Ismételje meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, vagy amíg a tészta korong alakúvá nem formálható, de a vajdarabkák még mindig láthatóak maradnak. Ne dagassza túl a tésztát. Formáljon korongot, csomagolja frissentartó fóliába a tésztát, és hagyja a hűtőszekrényben hűlni, amíg előkészíti a töltelékeket.
3. lépés
Melegítsen fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Amint felforrósodott, tegye bele a vajat és az aprított fokhagymát, dinsztelje körülbelül 1 percig a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, majd adja hozzá a feldarabolt spárgát és a borsót. Keverje össze, hogy a zsiradék és a fokhagyma egyenletesen befedje, majd főzze további 2-3 percig, és időről időre keverje meg. Vegye le a tűzhelyről.
4. lépés
Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Lisztezze be a munkalapot, vágja félbe a tésztakorongot, formázzon belőle ismét korongot, majd nyújtsa ki a tészta másik felét nagy méretű négyzetté. A négyzet oldalait levágva hozzon létre egyenes széleket, majd vágja fel négy darabba a négyzetet.
5. lépés
Helyezze a 4 tésztanégyzetet egy sütőlapra. Mindegyik négyzet közepén helyezze el a felszeletelt brie sajtot egy kis körben, és minden oldalon hagyjon üresen 2,5 cm-nyi helyet. Szükség esetén tépje szét kisebb darabokra a brie-szeleteket. Gyengéden hajtsa fel a tésztát a brie széle körül, középen mélyedést kialakítva a zöldséges töltelék számára, és alakítson ki redőket, hogy a helyén tartsa a tölteléket.
6. lépés
Fedje le a brie tetejét a dinsztelt zöldségekkel. Ismételje meg a folyamatot a tészta másik felével. Kenje meg felvert tojással a tortácskák tésztáját, és bőségesen szórja meg mindegyiket reszelt parmezán sajttal.
7. lépés
Helyezze előmelegített sütőbe a tortácskákat, és süsse őket 28–35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül, a sajt pedig bugyborékolni nem kezd. Vegye ki a sütőből, és bőségesen locsolja meg mézzel a tortácskák tetejét. Azonnal szolgálja fel.