Hozzávalók
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzen egy nagy méretű alufóliadarabot a használni kívánt rács alatti rácsra a sütés közben kifolyó levek felfogásához.
2. lépés
Készítse el a karamellás alapot. Olvasszon meg vajat közepesen magas hőfokon egy lábasban. Amint megolvadt, adja hozzá a barnacukrot és a mézet, és óvatosan kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse közepesre a hőfokot, és főzze további egy percig.
3. lépés
Vegye le a tűzhelyről, kevergesse, majd oszlassa el egyenletesen egy 22–24 cm átmérőjű, kerek tortaformában. Rétegezze a körtét egy önnek tetsző mintázatban. Tegye félre.
4. lépés
Egy közepes méretű keverőtálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot és a sót. Tegye félre. Egy másik, kis méretű keverőtálban keverje össze az írót, a tojásokat és a mézet.
5. lépés
Tegye a vajat a keverőtálba, szerelje fel a lapos krémkeverő tartozékot a robotgépre, és keverje krémes állagúra a vajat 6-os sebességfokozaton, egy percen át. Csökkentse a sebességet 4-es fokozatra, és lassan öntse hozzá a kristálycukrot. Amikor már az összes cukrot hozzáadta, növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen keverést körülbelül 3 percig, amíg a keverék világos és levegős nem lesz. Adja hozzá a vaníliát.
6. lépés
Csökkentse a robotgép sebességét 2-es fokozatra, és adja hozzá a lisztes keveréket a keverőtálban lévő vajas-cukros keverékhez, az írós keverékkel felváltva, úgy, hogy az első és az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Minden hozzáadott adag után végezzen keverést, amíg egyenletes keveréket nem kap. Oszlassa el egyenletesen a tésztát a körte felett.
7. lépés
Süsse körülbelül 50 percig, vagy amíg a tésztába szűrt fogvájó a kihúzásakor tiszta marad. (Ha a tészta teteje barnára sült, de nincs átsülve, a hátralévő sütési időre finoman lefedheti alufóliával.)
8. lépés
Vegye ki a tortát a sütőből, és hűtse le rácsra helyezve, mielőtt megfordítva egy peremes tányérra helyezné (a levek felfogása érdekében), és kivenné a sütőformából. Melegen és lehűtve egyaránt tálalható.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzen egy nagy méretű alufóliadarabot a használni kívánt rács alatti rácsra a sütés közben kifolyó levek felfogásához.
2. lépés
Készítse el a karamellás alapot. Olvasszon meg vajat közepesen magas hőfokon egy lábasban. Amint megolvadt, adja hozzá a barnacukrot és a mézet, és óvatosan kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse közepesre a hőfokot, és főzze további egy percig.
3. lépés
Vegye le a tűzhelyről, kevergesse, majd oszlassa el egyenletesen egy 22–24 cm átmérőjű, kerek tortaformában. Rétegezze a körtét egy önnek tetsző mintázatban. Tegye félre.
4. lépés
Egy közepes méretű keverőtálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot és a sót. Tegye félre. Egy másik, kis méretű keverőtálban keverje össze az írót, a tojásokat és a mézet.
5. lépés
Tegye a vajat a keverőtálba, szerelje fel a lapos krémkeverő tartozékot a robotgépre, és keverje krémes állagúra a vajat 6-os sebességfokozaton, egy percen át. Csökkentse a sebességet 4-es fokozatra, és lassan öntse hozzá a kristálycukrot. Amikor már az összes cukrot hozzáadta, növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen keverést körülbelül 3 percig, amíg a keverék világos és levegős nem lesz. Adja hozzá a vaníliát.
6. lépés
Csökkentse a robotgép sebességét 2-es fokozatra, és adja hozzá a lisztes keveréket a keverőtálban lévő vajas-cukros keverékhez, az írós keverékkel felváltva, úgy, hogy az első és az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Minden hozzáadott adag után végezzen keverést, amíg egyenletes keveréket nem kap. Oszlassa el egyenletesen a tésztát a körte felett.
7. lépés
Süsse körülbelül 50 percig, vagy amíg a tésztába szűrt fogvájó a kihúzásakor tiszta marad. (Ha a tészta teteje barnára sült, de nincs átsülve, a hátralévő sütési időre finoman lefedheti alufóliával.)
8. lépés
Vegye ki a tortát a sütőből, és hűtse le rácsra helyezve, mielőtt megfordítva egy peremes tányérra helyezné (a levek felfogása érdekében), és kivenné a sütőformából. Melegen és lehűtve egyaránt tálalható.