Előző oldal
Édes szenvedélyek

Mézes-kakukkfüves-körtés fordított sütemény

Az édes, karamellizált körte íze alkot gyönyörű kontrasztot a kakukkfű harsány ízével ebben az újfajta fordított süteményben. Próbálja ki a KitchenAid robotgép használatával.

Főzés megkezdése

Eszközök

Robotgép

Robotgép

Lapos habverő

Lapos habverő

Részletek

15

Hozzávalók

8

Lépések

Idő

20'

Előkészítés

50'

Főzés

70'

Összesen

Hozzávalók

  • -a karamellizált körtés alaphoz:
  • 100 gvilágos barnacukor
  • 85 g + 85 g (a tortapiskótához)méz
  • 55 gvaj
  • -a tortapiskótához:
  • 170 gvaj, szoba-hőmérsékletű
  • 225 gkristálycukor
  • 1 teáskanálvaníliakivonat
  • 240 gfinomliszt
  • 40 gfinomra őrölt kukoricaliszt
  • 1½ teáskanálsütőpor
  • ½ teáskanálszódabikarbonát
  • 1 teáskanál
  • 160 mlíró
  • 3nagy tojások
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzen egy nagy méretű alufóliadarabot a használni kívánt rács alatti rácsra a sütés közben kifolyó levek felfogásához.

  • 2. lépés

    Készítse el a karamellás alapot. Olvasszon meg vajat közepesen magas hőfokon egy lábasban. Amint megolvadt, adja hozzá a barnacukrot és a mézet, és óvatosan kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse közepesre a hőfokot, és főzze további egy percig.

  • 3. lépés

    Vegye le a tűzhelyről, kevergesse, majd oszlassa el egyenletesen egy 22–24 cm átmérőjű, kerek tortaformában. Rétegezze a körtét egy önnek tetsző mintázatban. Tegye félre.

  • 4. lépés

    Egy közepes méretű keverőtálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot és a sót. Tegye félre. Egy másik, kis méretű keverőtálban keverje össze az írót, a tojásokat és a mézet.

  • 5. lépés

    Tegye a vajat a keverőtálba, szerelje fel a lapos krémkeverő tartozékot a robotgépre, és keverje krémes állagúra a vajat 6-os sebességfokozaton, egy percen át. Csökkentse a sebességet 4-es fokozatra, és lassan öntse hozzá a kristálycukrot. Amikor már az összes cukrot hozzáadta, növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen keverést körülbelül 3 percig, amíg a keverék világos és levegős nem lesz. Adja hozzá a vaníliát.

  • 6. lépés

    Csökkentse a robotgép sebességét 2-es fokozatra, és adja hozzá a lisztes keveréket a keverőtálban lévő vajas-cukros keverékhez, az írós keverékkel felváltva, úgy, hogy az első és az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Minden hozzáadott adag után végezzen keverést, amíg egyenletes keveréket nem kap. Oszlassa el egyenletesen a tésztát a körte felett.

  • 7. lépés

    Süsse körülbelül 50 percig, vagy amíg a tésztába szűrt fogvájó a kihúzásakor tiszta marad. (Ha a tészta teteje barnára sült, de nincs átsülve, a hátralévő sütési időre finoman lefedheti alufóliával.)

  • 8. lépés

    Vegye ki a tortát a sütőből, és hűtse le rácsra helyezve, mielőtt megfordítva egy peremes tányérra helyezné (a levek felfogása érdekében), és kivenné a sütőformából. Melegen és lehűtve egyaránt tálalható.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Mézes-kakukkfüves-körtés fordított sütemény

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzen egy nagy méretű alufóliadarabot a használni kívánt rács alatti rácsra a sütés közben kifolyó levek felfogásához.

2. lépés

Készítse el a karamellás alapot. Olvasszon meg vajat közepesen magas hőfokon egy lábasban. Amint megolvadt, adja hozzá a barnacukrot és a mézet, és óvatosan kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse közepesre a hőfokot, és főzze további egy percig.

3. lépés

Vegye le a tűzhelyről, kevergesse, majd oszlassa el egyenletesen egy 22–24 cm átmérőjű, kerek tortaformában. Rétegezze a körtét egy önnek tetsző mintázatban. Tegye félre.

4. lépés

Egy közepes méretű keverőtálban keverje össze a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot és a sót. Tegye félre. Egy másik, kis méretű keverőtálban keverje össze az írót, a tojásokat és a mézet.

5. lépés

Tegye a vajat a keverőtálba, szerelje fel a lapos krémkeverő tartozékot a robotgépre, és keverje krémes állagúra a vajat 6-os sebességfokozaton, egy percen át. Csökkentse a sebességet 4-es fokozatra, és lassan öntse hozzá a kristálycukrot. Amikor már az összes cukrot hozzáadta, növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen keverést körülbelül 3 percig, amíg a keverék világos és levegős nem lesz. Adja hozzá a vaníliát.

6. lépés

Csökkentse a robotgép sebességét 2-es fokozatra, és adja hozzá a lisztes keveréket a keverőtálban lévő vajas-cukros keverékhez, az írós keverékkel felváltva, úgy, hogy az első és az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Minden hozzáadott adag után végezzen keverést, amíg egyenletes keveréket nem kap. Oszlassa el egyenletesen a tésztát a körte felett.

7. lépés

Süsse körülbelül 50 percig, vagy amíg a tésztába szűrt fogvájó a kihúzásakor tiszta marad. (Ha a tészta teteje barnára sült, de nincs átsülve, a hátralévő sütési időre finoman lefedheti alufóliával.)

8. lépés

Vegye ki a tortát a sütőből, és hűtse le rácsra helyezve, mielőtt megfordítva egy peremes tányérra helyezné (a levek felfogása érdekében), és kivenné a sütőformából. Melegen és lehűtve egyaránt tálalható.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.