Előző oldal
Gyors és könnyű

Naan kenyér baba ganoush padlizsánkrémmel

A krémes, füstös ízű baba ganoush és az illatos naan házassága valóban a mennyben köttetett. Készítse el otthonában ezt a fenséges finomságot KitchenAid robotgéppel és turmixgéppel.

Főzés megkezdése

Eszközök

Robotgép

Robotgép

Dagasztókar

Dagasztókar

Részletek

22

Hozzávalók

9

Lépések

Idő

20'

Előkészítés

30'

Főzés

50'

Összesen

Hozzávalók

  • -a baba ganoush elkészítéséhez:
  • 2 (1,1 kg)közepes méretű padlizsán
  • 4fokhagymagerezdek
  • 3 evőkanálcitromlé, szükség szerint nagyobb mennyiségben, valamint citromhéj
  • 80 gtahini
  • 85 gextraszűz olívaolaj, plusz még egy kevés a padlizsánok megkenéséhez
  • 2 evőkanálsimalevelű petrezselyem, plusz még egy kevés a díszítéshez
  • 1 ½ teáskanál + 1 ½ teáskanál (a naanhoz)
  • ½ teáskanálőrölt kömény
  • ¼ teáskanálfüstölt paprika
  • -a naanhoz:
  • 1 teáskanálméz
  • 120 mlmeleg víz
  • 2 ¼ teáskanálaktív szárított élesztő
  • 270 gfinomliszt
  • 1 evőkanálolívaolaj
  • 60 gnatúr joghurt
  • 60 mlteljes tej
  • 2 gerezdfokhagyma, finomra vágva
  • 1 teáskanálánizs
  • -kis mennyiségű olaj a serpenyő kikenéséhez
  • 40 golvasztott vaj
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.

  • 2. lépés

    Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.

  • 3. lépés

    Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.

  • 4. lépés

    A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.

  • 5. lépés

    Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.

  • 6. lépés

    Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

  • 7. lépés

    Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.

  • 8. lépés

    Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.

  • 9. lépés

    Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Naan kenyér baba ganoush padlizsánkrémmel

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.

2. lépés

Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.

3. lépés

Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.

4. lépés

A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.

5. lépés

Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.

6. lépés

Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

7. lépés

Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.

8. lépés

Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.

9. lépés

Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.