Előző oldal
Gyors és könnyű

Naan kenyér baba ganoush padlizsánkrémmel

A krémes, füstös ízű baba ganoush és az illatos naan házassága valóban a mennyben köttetett. Készítse el otthonában ezt a fenséges finomságot KitchenAid robotgéppel és turmixgéppel.

Főzés megkezdése

Eszközök

Robotgép

Robotgép

Dagasztókar

Dagasztókar

Részletek

22

Hozzávalók

9

Lépések

Idő

20'

Előkészítés

30'

Főzés

50'

Összesen

Hozzávalók

  • -a baba ganoush elkészítéséhez:
  • 2 (1,1 kg)közepes méretű padlizsán
  • 4fokhagymagerezdek
  • 3 evőkanálcitromlé, szükség szerint nagyobb mennyiségben, valamint citromhéj
  • 80 gtahini
  • 85 gextraszűz olívaolaj, plusz még egy kevés a padlizsánok megkenéséhez
  • 2 evőkanálsimalevelű petrezselyem, plusz még egy kevés a díszítéshez
  • 1 ½ teáskanál + 1 ½ teáskanál (a naanhoz)
  • ½ teáskanálőrölt kömény
  • ¼ teáskanálfüstölt paprika
  • -a naanhoz:
  • 1 teáskanálméz
  • 120 mlmeleg víz
  • 2 ¼ teáskanálaktív szárított élesztő
  • 270 gfinomliszt
  • 1 evőkanálolívaolaj
  • 60 gnatúr joghurt
  • 60 mlteljes tej
  • 2 gerezdfokhagyma, finomra vágva
  • 1 teáskanálánizs
  • -kis mennyiségű olaj a serpenyő kikenéséhez
  • 40 golvasztott vaj
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.

  • 2. lépés

    Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.

  • 3. lépés

    Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.

  • 4. lépés

    A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.

  • 5. lépés

    Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.

  • 6. lépés

    Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

  • 7. lépés

    Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.

  • 8. lépés

    Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.

  • 9. lépés

    Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

LEGYEN KÉPBEN

Hírlevelünkre feliratkozva pompás étkezési ötleteket, hasznos tippeket és ínycsiklandozó KitchenAid ajánlatokat kaphat.

FELIRATKOZÁS

Az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmát megértettem és elfogadom, és


Hozzájárulok ahhoz, hogy a(z) KitchenAid márkával és a Whirlpool Corporation más márkáival kapcsolatban testre szabott marketinganyagokat kapjak.

Naan kenyér baba ganoush padlizsánkrémmel

1. lépés

Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.

2. lépés

Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.

3. lépés

Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.

4. lépés

A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.

5. lépés

Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.

6. lépés

Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

7. lépés

Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.

8. lépés

Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.

9. lépés

Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.