Hozzávalók
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.
2. lépés
Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.
3. lépés
Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.
4. lépés
A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.
5. lépés
Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.
6. lépés
Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
7. lépés
Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.
8. lépés
Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.
9. lépés
Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Vágja ketté hosszában a padlizsánt, mindkét felére öntsön egy kevés olívaolajat, és a kezével oszlassa el rajtuk egyenletesen az olajat. Helyezze a padlizsán két felét a vágott felükkel lefelé egy sütőlapra, és 30–35 percig pirítsa a sütőben, amíg a bőre el nem kezd összeesni.
2. lépés
Vegye ki a sütőből a padlizsánt, hagyja kissé lehűlni, majd helyezzen egy sűrű passzírozót egy tál fölé, és kanalazza bele a padlizsánok belsejét a passzírozóba. Hagyja 10 percen át pihenni a padlizsán húsát, és a pihentetés közben egyszer vagy kétszer passzírozza át.
3. lépés
Tegye bele a padlizsánt és az összes többi összetevőt a turmixgépbe. Kapcsolja 3-as sebességfokozatra, és keverje 20 másodpercig, vagy amíg a keverék krémes állagú nem lesz. Díszítse egy kevés olívaolajjal, egy csipetnyi füstölt paprikával és citromhéjjal.
4. lépés
A naan elkészítéséhez keverje össze a meleg vizet, az élesztőt és a mézet egy nagy méretű tálban, és óvatosan keverje össze. Hagyja állni öt percen át, vagy amíg habos nem lesz.
5. lépés
Tegye bele a lisztet, olívaolajat, joghurtot, tejet, sót, aprított fokhagymát, ánizst és lisztet a keverőtálba, majd öntse bele az élesztős keveréket. Használja a dagasztókart, és kapcsolja a robotgépet 2-es sebességfokozatra 30 másodpercre, majd növelje a sebességet 6-os fokozatra, és végezzen dagasztást 3-4 percen át, vagy amíg a tészta sima állagú és ruganyos nem lesz.
6. lépés
Vegye ki a tésztát a robotgépből, formázzon belőle labdát, és helyezze a tésztát egy enyhén kizsírozott, közepes méretű tálba. Fedje le frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.
7. lépés
Amint a tészta készen van, vágja fel hat darabra. Lisztezett felületen nyújtsa ki mindegyik darabot ½ cm vastagságúra és olyan formára, hogy illeszkedjenek az öntöttvas serpenyőbe.
8. lépés
Olvassza meg a vajat egy kis méretű tálban, keverjen hozzá 1 evőkanál aprított petrezselymet, és helyezze a tűzhely közelébe egy kenőecsettel együtt.
9. lépés
Melegítse a serpenyőt, amíg füstölni nem kezd, és süsse a naanokat a serpenyőben egyenként 2-3 percig, vagy amíg buborékosak és aranybarnák nem lesznek. Fordítsa meg, és süsse további 2-3 percig. Közvetlenül a serpenyőből való eltávolítás előtt kenje meg a felső oldalt az olvasztott vajas szósszal, majd vegye ki a kenyeret a serpenyőből, és bőségesen kenje meg a másik oldalát is, mielőtt félretenné. Tálalja melegen baba ganoush padlizsánkrémmel.