Hozzávalók
0. lépés
Ezzel a recepttel 8 pita készíthető el.
1. lépés
Tegye az élesztőt, a langyos vizet és a 150 g finomlisztet a robotgép keverőtáljába.
2. lépés
Helyezze be a huzalos habverőt, és 2-es sebességen keverje össze alaposan. Hagyja 10 percig meleg helyen pihenni, amíg apró buborékok képződnek a felszínén.
3. lépés
Adja hozzá a sót, az olívaolajat és a maradék 270 g finomlisztet a tésztához.
4. lépés
Helyezze be a dagasztókart, és dagassza a tésztát 5 percig.
5. lépés
A tésztának puhának, ruganyosnak és kissé ragacsosnak kell lennie. Könnyen el kell válnia a tál oldalától. Ha a tészta túl nedves, dagasztás közben 1 evőkanalanként adjon még hozzá lisztet.
6. lépés
Hagyja meleg helyen pihenni, amíg kétszeresére nem dagad (kb. 2 óráig).
7. lépés
A tésztát lisztezett felületen nyomkodja le, és vágja 8 darabra. A darabokból formázzon golyókat úgy, hogy a tészta tetejét az alja felé húzza, majd begyűri alulra. Kenje meg a tésztagolyókat egy kevés olívaolajjal. Takarja le egy ruhával, és pihentesse 30 percig.
8. lépés
Nyújtsa ki a golyókat kb. 0,5 cm vastagra, és enyhén olajozott serpenyőben süsse meg őket.
9. lépés
Fordítsa meg a kenyeret, amikor elkezd felpúposodni és barna foltok jelennek meg rajta. Percenként megfordítva süsse összesen 5 percig.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
0. lépés
Ezzel a recepttel 8 pita készíthető el.
1. lépés
Tegye az élesztőt, a langyos vizet és a 150 g finomlisztet a robotgép keverőtáljába.
2. lépés
Helyezze be a huzalos habverőt, és 2-es sebességen keverje össze alaposan. Hagyja 10 percig meleg helyen pihenni, amíg apró buborékok képződnek a felszínén.
3. lépés
Adja hozzá a sót, az olívaolajat és a maradék 270 g finomlisztet a tésztához.
4. lépés
Helyezze be a dagasztókart, és dagassza a tésztát 5 percig.
5. lépés
A tésztának puhának, ruganyosnak és kissé ragacsosnak kell lennie. Könnyen el kell válnia a tál oldalától. Ha a tészta túl nedves, dagasztás közben 1 evőkanalanként adjon még hozzá lisztet.
6. lépés
Hagyja meleg helyen pihenni, amíg kétszeresére nem dagad (kb. 2 óráig).
7. lépés
A tésztát lisztezett felületen nyomkodja le, és vágja 8 darabra. A darabokból formázzon golyókat úgy, hogy a tészta tetejét az alja felé húzza, majd begyűri alulra. Kenje meg a tésztagolyókat egy kevés olívaolajjal. Takarja le egy ruhával, és pihentesse 30 percig.
8. lépés
Nyújtsa ki a golyókat kb. 0,5 cm vastagra, és enyhén olajozott serpenyőben süsse meg őket.
9. lépés
Fordítsa meg a kenyeret, amikor elkezd felpúposodni és barna foltok jelennek meg rajta. Percenként megfordítva süsse összesen 5 percig.