Eszközök

Részletek

12

Hozzávalók

8

Lépések

Hozzávalók

  • 300 gfehér kenyérliszt
  • 120 grozsliszt
  • 7 g
  • 10 ginstant élesztő
  • 1 evőkanálánizs, őrölt
  • 230 mlíró
  • 5 gszódabikarbóna
  • 1 narancsnarancshéj
  • 75 mlvíz
  • 200 mlmelasz
  • 1 evőkanálvilágos barnacukor
  • 30 gvaj
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.

  • 1. lépés

    Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.

  • 2. lépés

    Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.

  • 3. lépés

    Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.

  • 4. lépés

    Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.

  • 5. lépés

    Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.

  • 6. lépés

    Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.

  • 7. lépés

    A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Svéd rozskenyér

1. lépés

Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.

1. lépés

Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.

2. lépés

Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.

3. lépés

Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.

4. lépés

Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.

5. lépés

Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.

6. lépés

Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.

7. lépés

A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.