Hozzávalók
1. lépés
Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.
1. lépés
Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.
2. lépés
Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.
3. lépés
Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.
4. lépés
Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.
5. lépés
Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.
6. lépés
Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.
7. lépés
A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.
LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK
Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.
1. lépés
Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.
1. lépés
Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.
2. lépés
Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.
3. lépés
Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.
4. lépés
Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.
5. lépés
Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.
6. lépés
Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.
7. lépés
A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.