Eszközök

Részletek

12

Hozzávalók

8

Lépések

Hozzávalók

  • 300 gfehér kenyérliszt
  • 120 grozsliszt
  • 7 g
  • 10 ginstant élesztő
  • 1 evőkanálánizs, őrölt
  • 230 mlíró
  • 5 gszódabikarbóna
  • 1 narancsnarancshéj
  • 75 mlvíz
  • 200 mlmelasz
  • 1 evőkanálvilágos barnacukor
  • 30 gvaj
Tegye meg most
  • 1. lépés

    Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.

  • 1. lépés

    Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.

  • 2. lépés

    Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.

  • 3. lépés

    Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.

  • 4. lépés

    Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.

  • 5. lépés

    Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.

  • 6. lépés

    Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.

  • 7. lépés

    A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

LEGKEDVELTEBB ÉTELEINK

Vállalja be az ízek kísértését ezekkel a kipróbált és bevált receptekkel. Vendégei elégedett mosolyát ugyanúgy fogja szeretni, mint a házi séfek által ajánlott ételek ízeit.

Mentás-korianderes csatni

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

Indiai csicseriborsós palacsinta

A vizet és az olajat öntse a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába, majd adja hozzá a lisztet...

Blender tüneményes testápoló

Az összes hozzávalót tegye a KitchenAid® Pro Line® sorozatú turmixgép kancsójába.

LEGYEN KÉPBEN

Hírlevelünkre feliratkozva pompás étkezési ötleteket, hasznos tippeket és ínycsiklandozó KitchenAid ajánlatokat kaphat.

FELIRATKOZÁS

Az Adatvédelmi nyilatkozat tartalmát megértettem és elfogadom, és


Hozzájárulok ahhoz, hogy a(z) KitchenAid márkával és a Whirlpool Corporation más márkáival kapcsolatban testre szabott marketinganyagokat kapjak.

Svéd rozskenyér

1. lépés

Öntse a vizet egy kis főzőedénybe. Adja hozzá a melaszt, a barna cukrot, a vajat és egy narancs héját. Forralja fel, és főzze 10 percig. Hagyja 10 percig hűlni.

1. lépés

Keverje össze az írót a szódabikarbónával. Adja hozzá a melaszszirupot, és keverje össze.

2. lépés

Melegítse fel a kenyérsütő tálat: töltse fel forró vízzel, majd öntse ki a vizet, és törölje szárazra a tálat. Rögzítse a kenyérsütő tálat a KitchenAid robotgéphez. Helyezze be a dagasztókart, és zárolja a fejet.

3. lépés

Tegye a liszteket, a sót, az élesztőt és az őrölt ánizst a kenyérsütő tálba. Adja hozzá a nedves hozzávalókat, és állítsa a sebességszabályozó kart 2-es fokozatra. Ha a tészta összeállt, dagassza a tésztát 4 percig 2-es sebességen.

4. lépés

Vegye le a tésztát a dagasztókarról, majd távolítsa el a kenyérsütő tálat. Szórjon egy kis lisztet a tésztára. Kézzel forgassa bele a tésztát a lisztbe, majd takarja be a tálat a fedéllel. Hagyja kelni a tésztát 60 percig.

5. lépés

Vegye le a fedelet a tálról, és óvatosan szedje ki a tálból a tésztát, majd tegye egy lisztezett felületre. A cipó formázásához fogja meg a tésztát az egyik végénél, nyújtsa ki, majd hajtsa vissza a tészta közepébe, mintha borítékot hajtogatna. Folytassa, amíg a tészta egy kerek cipót nem formáz. Kezeit óvatosan tegye a gömbforma két oldalához, majd jobb tenyerét kissé hajtsa rá a jobb szélére, miközben a bal tenyerével forgatni kezdi a tésztát a felületen. Ezzel a művelettel a tészta egyenletesen gömbölyded kupacot alkot.

6. lépés

Bélelje ki a kenyérsütő tál fedelét sütőpapírral. Helyezze a tésztát a fedélre, és fedje le a kenyérsütő tállal. Hagyja a tésztát még 30 percig kelni.

7. lépés

A tészta második kelesztése közben melegítse elő a sütőt 230 °C-ra. Nyissa fel a kenyérsütő tálat, és vágja be a kenyér tetejét. Zárja le a kenyérsütő tálat, és tegye a sütőbe. Süsse 30 percig. Sütőkesztyű használatával óvatosan vegye le a kenyérsütő tálat, és süsse a kenyeret további 5 percig, vagy amíg a kéreg aranybarnára sül. Tegye át a hűtőrácsra, majd miután kihűlt, szeletelje fel.

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.