- 1886 -

A FORRADALMI TALÁLMÁNY
Az egész egy hölgy ötletével kezdődött.

Ő volt Jospehine Cochrane, aki forradalmasította a főzés világát.

Az ő 1886-ban szabadalmaztatott találmányából született meg a mai formájában ismert mosogatógép.
Hihetetlen gépeiből kilencet éttermek állítottak ki, vásároltak meg és használtak. Néhány közülük olyan híres luxusszállodákba került, mint a Baltimore Hotel (New York) és a Tremor and Palmer House (Chicago). Ezek az első modellek 700 és 1000 dollár közötti áron keltek el. Találmányának népszerűsítése céljából Joséphine létrehozott egy 350 dollárért árult háztartási modellt is. Ez közvetlenül 1913-ban bekövetkezett halála előtt történt.

A FORRADALMI TALÁLMÁNY
EGY LEGENDA SZÜLETÉSE

- 1919 -

EGY LEGENDA SZÜLETÉSE
Az első mixer és a márka létrejötte.

Herbert Johnson ohioi mérnök csaknem száz éve egy másik olyan csodás gépet hozott létre, amely azután forradalmasította a főzési szakértők és ínyencek életét: ez volt a „H5”, az első konyhai habverő.
Ennek tesztelése során a vállalat egyik igazgatójának felesége tudtán kívül megalkotta a márka nevét, amikor így kiáltott fel: „Nem érdekel, hogy mi a neve, de ez életem eddigi legjobb konyhai segédeszköze”. Ezzel megszületett a KitchenAid (konyhai segédeszköz).
Az évek során – a szakmai világ által ösztönözve – a márka folyamatosan hozta létre és tökéletesítette az ínyenceknek és szakácsoknak szánt innovatív megoldásait.

- 1927 -

SZTÁROK MIXERE
Óriási népszerűség és eladási rekordok

A H-5 utáni modell azonnal népszerű lett… a piacra dobása utáni első három évben 20 000 darabot adtak el belőle.
A KitchenAid álló mixerek kiválóságát elismerő első használók között olyan hírességek találhatók, mint John Barrymore, Marion Davies, E.I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers és New York állam kormányzója, Al Smith.

SZTÁROK MIXERE
A FORMATERVEZÉSI SZAKÉRTŐ

- 1936 -

A FORMATERVEZÉSI SZAKÉRTŐ
A stílus és a csúcstechnológia találkozása

Egmont Arens, a Creative Arts magazin és a világ egyik leghíresebb magazinjának számító Vanity Fair szerkesztője egyúttal világhírű formatervező is volt. Szakértelmét éveken át a KitchenAid szolgálatába állította. Ő tervezett hármat a legelegánsabb modellekből, közöttük a híres „K” modellt, amely körül valóságos kultusz alakult ki napjainkban. Úttörőnek tartott alkotásai különböző dizájndíjakat nyertek és számos múzeumban vannak kiállítva.
60 év elteltével a KitchenAid mixerek még mindig az Arens által tervezett darabok jegyeit viselik, ami ékes bizonyítéka az alkotó kiemelkedő képzelőerejének.

- 1941 -

IDŐTLEN FORMA...
...ami soha nem változott

A K5A bevezetésére a II. világháború küszöbén került sor…
és gyakorlatilag ma is változatlan az Arens által tervezett mindhárom mixer. Ezek a világ különböző múzeumaiban kiállított modellek komoly díjakat nyertek kiemelkedő formatervezésükért.

IDŐTLEN FORMA...
AZ ÖTLET BEJUT A KONYHÁBA

- 1949 -

AZ ÖTLET BEJUT A KONYHÁBA
A KD-10 valóra váltotta Josephine Garis Cochrane álmát

A Josephine Garis Cochrane szabadalmában rejlő lehetőségtől csábítva a KitchenAid fejlesztette a meglévő teljesítményt és megtervezte a KD-10 mosogatógépet, majd fehérben és rózsaszínben piacra dobta!
Funkciói jóval túlmentek a rendkívüli dizájnon: a KD-10 az akkori idők forradalmi új technológiáját kapta, amely egyébként a mai napig valamennyi mosogatógép alapját képezi. A minden szempontból figyelemre méltó termék teljesítménye néhány mai készülékével egy szintű. Valójában néhány KD-10 ma is használatban van.

- 1994 -

A SZÍNEK VILÁGA
Az élénk színek a KitchenAid egyik fontos „aláírása”.

Ízlés és színek

1955-ben, a konyhai berendezések teljesen fehér világában elsőként, a mixer ragyogó színekbe öltözött: sziromrózsaszín, napsárga, szigetzöld, szaténkróm és óréz…1994-ben bővült a paletta, amit az új modellek népszerűsége követett. császárvörös, kobaltkék, almazöld, pasztellsárga, antracitszürke és mandarinsárga…a világ szakácsainak nagy örömére.

A SZÍNEK VILÁGA
A KITCHENAID ELKÖTELEZI MAGÁT

- 2003 -

A KITCHENAID ELKÖTELEZI MAGÁT
Női ügy...

Globális elkötelezettség: Cook for the Cure Program

A KitchenAid piacra dobta első sorozatát a kis és nagy háztartási készülékek ötvözeteiből, amelyek mindegyikét a KitchenAid legendás robotgépét jellemző stílus és dizájn, illetve kivételes professzionális teljesítmény és funkcionalitás ihlette. A KitchenAid professzionális termékcsaládja, egyben a márka termékskálájának legjobbja, nyolc nagy készülékből áll, beleértve egy speciális matt metál kiképzésű, rozsdamentes acél mosogatógépet.
A KitchenAid ugyanabban az évben kezdte meg együttműködését a Susan G. Komen Alapítvánnyal, így támogatva a nők emlőrák elleni harcát. Az új partnerség tiszteletére a KitchenAid piacra dobta a rózsaszín kollekció speciális kiadását, a bevétel egy részét pedig az alapítványnak adományozta.

- 2007 -

A SZAKÉRTELEM ÉS SZENVEDÉLY VILÁGA
Konyhabarátok egyesüljetek!


A KitchenAid európai sikere

Megérkeztek Európába a KitchenAid nagy készülékei. A piac felső kategóriáját és a szenvedélyes ínyenceket célba vevő KitchenAid a beépített termékek teljes skálájával vonult be Európába. 2007-ben előbb csak a francia és olasz piacon jelent meg, de azt követően gyorsan lefedte egész Európát.

A SZAKÉRTELEM ÉS SZENVEDÉLY VILÁGA
A 90 ÉVES KONYHAI SZAKÉRTELEM MEGÜNNEPLÉSE

- 2009 -

A 90 ÉVES KONYHAI SZAKÉRTELEM MEGÜNNEPLÉSE
Új receptek és egy nagyon különleges szín

Páratlan szakmai örökségét bizonyítandó, a KitchenAid a tartósság, teljesítmény, dizájn és bőkezűség jegyében telt 90 év megünneplése kapcsán minden – profi vagy kezdő – konyhabarát örömére megjelentette a híres belga fotográfus, Tony Le Duc képeivel illusztrált új KitchenAid receptkönyvet. A KitchenAid emblematikus Artisan álló robotgépének „gyűjtői” kiadása erre az alkalomra lenyűgöző meleg almapiros színben került piacra.

- 2010 -

AZ INNOVATÍV CHEF TOUCH
Professzionális technikák megjelenése az otthonokban

A KitchenAid izgatottan mutatta be a Chef Touch rendszert...

Ezzel az innovatív otthoni főzési és tartósítási rendszerrel minden (új és régi) recept legjava hozható ki. Az otthoni szakácsok a történelem során most először használhatták a konyhai kreativitásnak szárnyakat adó – kifinomult, minőségi és alacsony hőmérsékletű – sous vide főzési technikát. A vákuumcsomagolt és 100°C alatti gőzsütőben elkészített és fűszerezett friss hozzávalók megőrzik az élelmiszerekben lévő természetes tápanyagokat, és ezáltal hihetetlenül omlósak, lédúsak, színesek, ízletesek, valamint sokkal egészségesebbek lesznek.

AZ INNOVATÍV CHEF TOUCH
FORRADALMI RENDSZER

- 2011 -

FORRADALMI RENDSZER
A minőségi dizájn elismerése

A Red Dot dizájndíj

A KitchenAid innovatív Chef Touch rendszere nyerte a Red Dot dizájndíjat az egyik legtekintélyesebb nemzetközi termékdizájn versenyen, ahol egy nagy tiszteletnek örvendő szakértőkből álló testület adta jóváhagyását erre a sous vide főzést az otthonokba bevivő forradalmi termékre.

- 2012 -

KEVERÉS CSAK A LEGJOBBAL
Erő kéznyújtásnyira

Mennyiség plusz minőség

A KitchenAid bevezette az új 6,9 literes Artisan üstliftes álló mixert - kategóriájában ez a legerősebb, legtartósabb, leghalkabb és egyszerűen legjobb mixer. A 6,9 literes polírozott rozsdamentes acél üstben extra nagy mennyiségek gyors és hatékony keverésére képes 1,3 lóerős motor mellett természetesen garantált a kiváló teljesítmény.
E modell minősége, teljesítménye és formatervezése kapta Kuchen Innovation des Jahres 2012 díjat.
A KitchenAid a 21. században is a termékinnováció és kiválóság élvonalában lesz. A nagy háztartási berendezések és konyhai eszközök teljes skálája az ínyenc szakácsok rendelkezésére áll. Ezek a professzionális világ által ihletett új berendezések ott vannak velük a konyhai munka – előkészítés, főzés, tartósítás és tisztítás – minden állomásán. A legújabb technológiát merész formatervezéssel ötvöző KitchenAid valódi szenvedéllyel fűszerezi a barátoknak és családtagoknak végzett főzést.

KEVERÉS CSAK A LEGJOBBAL
KIS HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK TELJES SKÁLÁJA

- 2013 -

KIS HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK TELJES SKÁLÁJA
A tartósítástól kezdve az előkészítésen át a főzésig

A KitchenAid piacra dobta az új Artisan termékcsaládot, így már 4 literes multifunkciós robotgép, elektromos vízforraló, vezeték nélküli botmixer, 2 és 4 szeletes kenyérpirító is szerepel a termékpalettán.

- 2015 -

NAGY BERENDEZÉSEK PIACRA DOBÁSA ÉS KISEBB MÉRETŰEK FORRADALMI BEVEZETÉSE
A nagy változások éve

A KitchenAid által bevezetett Artisan főzőrobot valódi konyhai forradalmat csinál. A kreativitás és egyszerűség szempontjai szerint tervezett vadonatúj „minden az egyben” készülék az ételkészítés minden fázisát kezeli, az aprítástól a keverésen át a főzésig.
2015-ben a KitchenAid újratervezte háztartási készülékeinek külsejét, nagyon ügyelve a részletekre, minőségre és kivitelezésre, a professzionális teljesítmény garantálása mellett.

NAGY BERENDEZÉSEK PIACRA DOBÁSA ÉS KISEBB MÉRETŰEK FORRADALMI BEVEZETÉSE
SERIOUS ABOUT FOOD TANÁCS

- 2016 -

SERIOUS ABOUT FOOD TANÁCS

A KitchenAid szakértőkből, úttörőkből és újítókból létrehozta a Serious About Food (komolyan veszik az ételt) Tanács nevű legfőbb testületet. Ez garanciát és egyúttal avantgárd, rendkívüli forrást jelent az ínyenc konyha világának felfedezéséhez. Egy séf, egy formatervező és egy ínyenc. A KitchenAid küldetését tükröző három különböző személyiség: a profi világból megszerzett legjobb tippek és javaslatok alapján ikonikus termékek létrehozása, amelyekkel a szenvedélyes ínyencek kiélhetik a kreativitásukat.
A Serious About Food Tanács tagjai exkluzív rálátást kapnak a legújabb trendekre, valamint rejtett kincseket és ihletet gyűjtenek a világ minden részéről, hogy szabadon szárnyalhasson a konyhai képzelet és valamennyi ízletes inspiráció. Az online magazin felbecsülhetetlen értékű tippekkel szolgál az ételek elkészítéséhez és az eredeti helyi hozzávalók felfedezéséhez. Az olvasó ételről és dizájn trendekről szóló történeteket és olyan közösséget kap, amely ihletet ad neki és mások inspirálására ösztönzi.
Ha Ön is komolyan veszi az ételt, akkor a Serious About Food Tanács lesz a legmegbízhatóbb szövetségese.

- 2016 -

A ZÁSZLÓSHAJÓ ÉLMÉNYBOLT MEGNYITÁSA

2016 szeptemberében a KitchenAid megnyitotta első élményboltját Londonban. Ez egyfajta KitchenAid termékközpont, ahol a vásárlók fantasztikus főzőórákon fejleszthetik tovább ismereteiket, kipróbálhatják a készülékeket és elmélyedhetnek a KitchenAid történetében.

A ZÁSZLÓSHAJÓ ÉLMÉNYBOLT MEGNYITÁSA


- 2019 -

100 ÉV LANKADATLAN ALKOTÓI KEDV ÜNNEPE

Évszázados fennállásunk méltó megünneplésére, minden szakértelmünket és szeretetünket beletettük egy limitált kiadású termékcsaládba, csak Önnek: Szív Királynő. Ez a kollekció az otthona lelkéig ható „Szív Piros" színben tündököl, mely megtestesíti az Ön konyhai kreatív lehetőségek iránti energiáját, erejét és mindannyiunk szenvedélyét. A már ikonikus robotgépen túl, a kollekció további 6 egymáshoz tökéletesen illeszkedő, minden eddigi szaktudásunkat felvonultató készüléket foglal magába. Izgatottan várjuk egy új korszak kezdetét és a további közös élményeket!

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.