Adatvédelmi nyilatkozat

Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődik cégünk és termékeink iránt. A Whirlpool Csoportnál (a meghatározást lásd alább) kiemelten komolyan vesszük az Ön adatainak védelmét, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a vonatkozó adatvédelmi törvények és szabályozások betartása mellett javítsuk az Ön vásárlói élményét.  Adatkezelési Tájékoztatónkat, amelyből megtudhatja, hogy hogyan kezeljük személyes adatait, alább olvashatja.

 

A KitchenAid Europa, Inc., amely egy Belgium jogszabályai szerint bejegyzett cég (székhelye: Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium), amely a Whirlpool Csoport  tagja („Whirlpool”, „minket” vagy „mi”). Adatkezelőként tájékoztatni kívánjuk weboldalaink, alkalmazásaink és/vagy az internethez csatlakozó háztartási készülékeink (a „Weboldal”, az „Alkalmazás” és az „Intelligens Készülékek”) felhasználóit, valamint a velünk kapcsolatba lépő minden egyéb személyt („Felhasználók”, „Ön” vagy „Öné”) arról, hogy a 2016/679. számú európai általános adatvédelmi rendeletnek („Rendelet”) és minden más vonatkozó helyi törvénynek és szabályozásnak megfelelően milyen módon gyűjtjük és kezeljük a személyes adatokat.

Whirlpool Csoport” jelenti a Whirlpool Corporation-t, egy Delaware államban bejegyzett társaságot, amelynek globális székhelye a következő címen található: 2000 M-63, Benton Harbor, MI 49022, valamint annak mindenkori  kapcsolt vállalkozásait.MILYEN INFORMÁCIÓKAT GYŰJTÜNK

A következő információkat gyűjtjük: (1) olyan személyes adatokat, amelyeket Ön velünk megosztott, (2) adatokat, amelyeket az Önnel kötött értékesítési és szolgáltatási ügyletek során gyűjtünk, (3) a telefonos ügyfélszolgálataink által gyűjtött adatokat, (4) az Ön Weboldalon, az Alkalmazásban, illetve az Intelligens Készülékeken keresztül végzett aktivitására vonatkozó adatokat, továbbá (5) egyéb forrásokon keresztül kapott, illetve gyűjtött információkat.

A személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó adatokat (pl. egészségügyi vagy igazságügyi adatokat) nem gyűjtünk. 

További információért kattintson ide

  

HOGYAN HASZNÁLJUK AZ ÖN ADATAIT

Személyes adatait arra használjuk, hogy szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek, ideértve többek között azt, hogy kapcsolatba léphessünk Önnel a háztartási készülékét érintő biztonsági problémák felmerülése esetén, hogy lehetővé tegyük a Weboldalon való navigációt, az Alkalmazás és/vagy az Intelligens Készülékek használatát, a válaszadást a különféle kérelmekre, illetve a szolgáltatásaink használatát, beleértve a telefonos ügyfélszolgálatokon keresztül kínált szolgáltatásokat.

Kizárólag az Ön hozzájárulásával a személyes adatait azzal a céllal is kezelhetjük, hogy Önnek testre szabott marketinganyagokat küldjünk, ideértve a mi és bizalmunkat élvező partnereink ajánlataival és kedvezményeivel kapcsolatos tartalmakat, valamint rögzíthetjük az Ön telefonos ügyfélszolgálatunkhoz intézett hívásait.

További információért kattintson ide .

  

MILYEN JOGALAPON HASZNÁLJUK AZ ÖN ADATAIT

Adatait kizárólag akkor használjuk fel, ha a személyes adatok kezelése törvényes jogalapon alapul, így például 

 • azért, hogy lehetővé tegyük a Weboldal, az Alkalmazás és/vagy az Intelligens Készülékek és a kapcsolódó szolgáltatások használatát, valamint hogy teljesítsük az Ön bármely kérését;
 • a jogi kötelezettségeinknek való megfelelés és a Whirlpool jogos érdekeinek védelme céljából; vagy
 • az Ön hozzájárulása alapján.

További információért kattintson ide.

  

MENNYI IDEIG ŐRIZZÜK MEG ADATAIT

Az Ön személyes adatait csak addig használjuk, ameddig az a kívánt cél teljesítéséhez mindenképpen szükséges.

További információért kattintson ide.

  

MIT TESZÜNK ADATAI VÉDELME ÉRDEKÉBEN

Az Ön adatainak biztonsága kiemelten fontos számunkra. Éppen ezért megfelelő adminisztratív, technikai és fizikai intézkedéseket hoztunk, melyek célja, hogy védjük személyes adatait az adatvesztéssel, adatlopással és jogosulatlan használattal, közzététellel vagy módosítással szemben. 

További információért kattintson ide.

  

KIVEL OSZTJUK MEG ADATAIT

 

Amennyiben azt a vonatkozó törvények engedik, az Ön adatait (1) szolgáltatókkal, (2) a Whirlpool Csoporthoz tartozó társaságokkal és (3) közhatalmi szervekkel oszthatjuk meg.

Ha Ön beleegyezik, személyes adatait megoszthatjuk bizalmunkat élvező partnereinkkel is marketingcéljaik teljesítéséhez.

További információért kattintson ide.

  

AZ ÖN ADATAINAK TOVÁBBÍTÁSA AZ EGT-N KÍVÜLRE

Előfordulhat, hogy az Ön adatait az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli alanyoknak továbbítjuk. Minden ilyen esetben gondoskodunk róla, hogy megfelelő garanciákat biztosítsunk a Rendeletnek megfelelően. 

További információért kattintson ide.

AZ ÖN JOGAI

Önnek többek között joga van ahhoz, hogy adataihoz hozzáférjen, azokat integrálja, frissítse, módosítsa vagy törölje.

További információért kattintson ide.

  

KAPCSOLAT

Kapcsolatba léphet velünk a kapcsolat űrlapunk kitöltésével, vagy a KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium címre küldött levél útján.

Kapcsolatba léphet adatvédelmi tisztségviselőnkkel a kapcsolat űrlapunk kitöltésével, vagy a global_privacy@whirlpool.com címre küldött e-mail útján, illetve a fenti címre küldött, „az Adatvédelmi Iroda figyelmébe” megjelöléssel ellátott levél útján. 

 

A jelen Adatkezelési Tájékoztatót a vonatkozó törvényeknek való megfelelés érdekében módosíthatjuk vagy frissíthetjük.

 

1. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK FAJTÁI

 

A Whirlpool a személyes adatok alábbi kategóriáit kezeli.

 

 1. Önnel kapcsolatos adatok

 

A Whirlpool Önnel kapcsolatban többféle forrásból gyűjtött, illetve kapott adatokat kezel, ideértve többek között:

 1. az Ön által a fiók létrehozásakor és/vagy a megvásárolt termék regisztrálásakor közvetlenül megadott személyes adatokat, és/vagy azon személyes adatokat, amelyeket akkor ad meg, amikor információt vagy segítséget kér, vagy a webshopban Whirlpool terméket vásárol. Ilyen személyes adatok lehetnek például a keresztnév, vezetéknév, lakcím, e-mail-cím és telefonszám;

 2. az Ön által a telefonos ügyfélszolgálatokhoz intézett telefonhívások során közvetlenül vagy közvetett módon megadott személyes adatokat, amely adatokat kizárólag az Ön hozzájárulásával rögzíthetünk, ideértve a hívások napját/idejét, a hívó fél elérhetőségi adatait és a vevői rendelési információkat;

 3. az Ön által benyújtott képeken, hang és/vagy videó felvételeken feltüntetett személyes adatokat, vagy amelyek Alkalmazáson vagy Intelligens Készülékeken keresztül történő rögzítését Ön engedélyezte;

 4. azokat a személyes adatokat, amelyeket más felek olyan termékei, illetve szolgáltatásai biztosítanak, amelyekhez Ön az Alkalmazáson vagy az Intelligens Készülékeken keresztül kapcsolódik.

 

Ezeket az adatokat csak olyan mértékig kezeljük, amely az a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban megadott célok teljesítéséhez szükséges. A Whirlpoolnak kötelessége, hogy a személyes adatokat anonim módon kezelje, és hogy törölje őket, amennyiben a feldolgozás céljából nincs szüksége a személyes adatok azonosítható formában történő kezelésére.

 

 1. Szerződéssel kapcsolatos adatok

 

Amikor a Felhasználók a Whirlpool-tól termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak a Whirlpool a Felhasználókra vonatkozó személyes adatokat kezel, beleértve a nevet, lakcímet, országot, és a kapcsolattartási adatokat, mint amilyen a telefonszám és az e-mail-cím. Továbbá a Whirlpool az Ön által megvásárolt készülékekre és/vagy megrendelt szolgáltatásokra vonatkozóan adatokat gyűjt, ideértve a jótállással kapcsolatos szolgáltatásokra vonatkozó kéréseket.

 

 1. A felhasználás és böngészés adatai

A Weboldal, az Alkalmazás és az Intelligens Készülékek a Felhasználók személyes adatait technikai és funkcionális okokból gyűjtik. Ezeket az adatokat nem a Felhasználó azonosítása céljából gyűjtjük, de azonosításra mégis sor kerülhet abban az esetben, ha például az adatokat össze kell hasonlítani harmadik feleknél tárolt adatokkal.

 

Az adatok ezen típusába tartozhatnak: (i) a Felhasználó számítógépének az IP-címe és domain neve; (ii) az Intelligens Készülékek azonosítószáma, modell és sorozatszáma; (iii) az Ön otthoni router-ének IP címe abban az esetben ha az Intelligens Készülékén keresztül a hálózatunkhoz csatlakozik; (iv) az Ön által használt böngésző és operációs rendszer típusa; (v) az Ön eszközének vagy Intelligens Készülékének fizikai helyzete (amelyet például műhold, mobiltelefon-torony és WiFi jelek segítségével határoznak meg); valamint (vi) az Ön online aktivitására vonatkozó egyéb információk, mint például a kért források URI-azonosítói (Uniform Resource Identifier – egységes erőforrás-azonosító), a kérelem időpontja, hogy milyen módon küldték el a kérelmet a szerver felé, a válaszként kapott fájl mérete, a szervertől kapott válasz státuszkódja és további, a Felhasználó által használt eszköz operációs rendszerével kapcsolatos paraméterek. Miután Ön hálózatunkhoz csatlakoztatta Intelligens Készülékét rendszeres időközönként automatikusan információkat gyűjthetünk az Intelligens Készülékről, így többek között a készülék állapotáról (például, hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban van-e, valamint az Intelligens Készülék által végrehajtott ciklusra, illetve funkcióra vonatkozó adatok), az Intelligens Készüléknek adott utasításokról, hibakódokról és a készülék környezetének azon jellemzőíről, amelyek esetleg érinthetik működésének módját (például a bemeneti feszültség, jelerősség és a levegő hőmérséklete). Nyomon követhetjük és gyűjthetjük az Alkalmazás használatára vonatkozó adatokat, így például a napot és az időt, amikor az Alkalmazás szervereinkhez kapcsolódik, az Alkalmazás által letöltött információkat, valamint az Intelligens Készüléknek továbbított utasításokat.

 

A Weboldal adatait csak a Weboldal használatával kapcsolatos anonim statisztikák készítéséhez, továbbá a Weboldal megfelelő működésének biztosításához használjuk, a nyilvántartások megőrzésére vonatkozó előírásainknak megfelelően. Továbbá előfordulhat, hogy egy esetleges, a Weboldal, az Alkalmazás és/vagy az Intelligens Készülékek ellen elkövetett számítógépes bűncselekmény esetén a felelősség megállapítására is használjuk ezeket az adatokat.

 

Amennyiben nem kívánja, hogy Intelligens Készülékei segítségével a Whirlpool adatokat gyűjtsön Öntől, le kell kapcsolnia Intelligens Készülékét a vezeték nélküli router-ről és készülékén ki kell kapcsolnia a vezeték nélküli csatlakozást biztosító gombot. Intelligens Készülékének lecsatlakoztatásával egyben az Intelligens Készülék és az Alkalmazás használatát is deaktiválja, még abban az esetben is, ha az Ön kapcsolódó felhasználói fiókja továbbra is aktív marad. Ha csak a felhasználói fiókját deaktíválja, de Intelligens Készülékét nem csatlakoztatja le, a Whirlpool részére továbbra is továbbításra kerülnek olyan adatok, amelyek nem tartalmazzák az Ön személyes adatait és azokhoz nem kapcsolódnak, valamint amelyek alapján Önt nem lehet konkrétan beazonosítani .

 

Amennyiben szükséges, a Weboldalunkon különféle típusú sütik segítségével is gyűjthetünk személyes adatokat azt követően, hogy Ön ehhez tevőleges hozzájárulását adta . A sütikkel kapcsolatos további információért olvassa el a Sütikkel kapcsolatos tájékoztatónkat.

 

2. AZ ADATKEZELÉS CÉLJAI

 

Az Öntől gyűjtött, illetve kapott személyes adatokat adott esetekben a következő célokkal kezeljük:

 

 1. hogy lehetővé tegyük, hogy személyes fiók létrehozásával regisztrálhasson a Weboldalunkon vagy az Alkalmazásban, hogy regisztrálhasson egy terméket a Weboldalon, és hogy a Weboldalon terméket vásárolhasson;

 2. biztosíthassuk Önnek az Intelligens Készülékkel kapcsolatos szolgáltatásokat, ideértve a támogatás és karbantartás céljából küldött értesítéseket és az Ön fiókjának, illetve Intelligens Készülékének használatához szükséges, így többek között az ügyfélszolgálattal és a jótálással kapcsolatos tájékoztatásokat;

 3. online termékvásárlás és további szolgáltatások nyújtása (eladás utáni szolgáltatások, kiterjesztett jótállás, a csalás megelőzése, visszáruk kezelése, kapcsolatfelvétel Önnel a háztartási készülékével kapcsolatos biztonsági probléma esetén);

 4. termékeink házhozszállítása, illetve további, az Ön által kért szolgáltatások teljesítése;

 5. az Ön által vásárolt termékek javításának megszervezése;

 6. az Ön által nekünk küldött információs kérelmek kezelése, ideértve az interaktív chatszolgáltatásunkon keresztül beérkező panaszok és kommunikációk kezelését;

 7. promóciós vagy nyereményjátékon való részvétel;

 8. jogszabályoknak és szabályozásoknak való megfelelés, továbbá jogaink bíróságok előtti érvényesítése;

 9. elektronikus úton (ideértve az e-mailt, az SMS-t, az MMS-t, a közösségi hálón keresztül küldött értesítéseket és a mobilalkalmazásokat) testre szabott, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos marketinganyagok küldése az Ön részére. Az e-mail marketing hozzájáruláson alapul. Ugyanakkor attól függően, hogy Ön melyik országban él bizonyos e-mail marketing tevékenységek a Whirlpool jogos érdekén alapulhatnak (hallgatólagos beleegyezés („soft opt-in”);

 10. Önt telefonon (nem automatizált módon) vagy postai úton közvetlen üzletszerzés céljával felkeressük. Az ilyen adatkezelés az Ön hozzájárulásán, vagy a Whirlpool jogos érdekén alapulhat (ilyen esetben Önt megilleti a leiratkozáshoz való jog);

 11. Önnek az Ön által regisztrált termékekkel kapcsolatban, vagy azon termékekkel kapcsolatban, amelyek iránt érdeklődött, ügyféltámogató anyagokat küldjünk, illetve ügyfélelégedettségi felméréseket végezzünk;

 12. az Ön beleegyezésével személyes adatainak bizalmunkat élvező válogatott partnereinkkel történő megosztása testre szabott marketingkommunikáció céljából a 6. szakaszban leírtak szerint;

 13. üzlet- és üzletág-átruházások, felvásárlások, összeolvadások, szétválások és egyéb átalakulások szempontjából hasznos tevékenységek végezése, illetve ezen tranzakciók lebonyolítása;

 14. belső képzés, dokumentálás és minőségellenőrzés/ biztosítás céljából esetleg visszahallgathatjuk a telefonos ügyfélszolgálatainkhoz beérkezett rögzített hívásokat.

 

3. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

 

 1. A személyes adatok 2. szakasz a), b), c), d), e), f) és g) bekezdése szerinti célból történő megadása azon célokra szükséges, amely célokra ezen adatokat nekünk megadták vagy velünk megosztották, ideértve de nem kizárólag a regisztrációt a Weboldalon, az online termékvásárlást és további kiegészítő szolgáltatások használatát, továbbá promóciós vagy nyereményjátékon való részvételt. A személyes adatok ilyen módon történő kezelésének jogalapját az Önnel kötött szerződés teljesítése, vagy az Ön kérésének teljesítése képezi;

 2. A személyes adatok 2. szakasz h) bekezdése szerinti célú megadása a vonatkozó törvényeknek történő megfelelés érdekében kötelező. A személyes adatok ilyen kezelésének jogalapját a jogi kötelezettség teljesítése képezi;

 3. A személyes adatok 2. szakasz i), l) és n) bekezdése szerinti célú megadása opcionális. Hacsak azon ország jogszabályai ahol Ön tartózkodik eltérően nem rendelkeznek, az Ön hozzájárulása nélkül a Whirlpool, a Whirlpool Csoport tagvállalatai és/vagy a bizalmat élvező partnerek nem küldhetnek Önnek testre szabott marketinganyagokat automatizált úton, továbbá nem rögzíthetik az Ön telefonos ügyfélszolgálatunkhoz intézett hívásait. A felhasználói beleegyezés visszavonása után nem fogjuk többé kezelni azokat a személyes adatokat, amelyeket az Ön hozzájárulása alapján kezelünk;

 4. A személyes adatok 2. szakasz j, k)) és m) bekezdése szerinti célú megadása a Whirlpool és a Whirlpool Csoport jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, amely jogos érdekeket az Ön érdekeivel megfelelően összhangba hozzuk.

Annak érdekében, hogy a megvásárolt termékhez vagy szolgáltatáshoz hasonló termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos marketinganyagokat küldjünk Önnek, a vonatkozó adatvédelmi törvények betartása mellett használhatjuk az Ön elektronikus kapcsolattartási adatait (e-mail-cím), amelyeket egy termék vagy szolgáltatás eladásakor gyűjtöttünk be. Ebben az esetben elektronikus kapcsolattartási adatai ilyen célú használata ellen a marketinganyagot tartalmazó e-mail/SMS alján megtalálható „leiratkozás” linkre kattintva, vagy pedig a jelen Adatkezelési Tájékoztató 9. szakaszában leírtaknak megfelelően tiltakozhat. Hacsak azon ország jogszabályai ahol Ön tartózkodik, eltérően nem rendelkeznek, jogos érdekünk képezi az Ön személyes adatainak a jelen pontban leírt célokból történő kezelésének jogalapját.

 

4. AZ ADATOK MEGŐRZÉSE

 

A Whirlpool a személyes adatokat addig kezeli, amíg az a fenti 2. szakaszban megfogalmazott célok teljesítéséhez szükséges. Minden esetben a következő megőrzési időszakok érvényesek:

 

 1. a 2. szakasz a), b), c), d), e), f) és g) bekezdése szerinti célokkal gyűjtött adatokat szigorúan csak addig őrizzük meg, amíg az az érintettek kérelmeire való válaszoláshoz és a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak való megfeleléshez elengedhetetlen;

 2. a 2. szakasz h) bekezdése szerinti céllal gyűjtött adatokat a vonatkozó törvények rendelkezései által kötelező jelleggel előírt időtartamig őrizzük meg (pl. adózási céllal);

 3. a 2. szakasz i) és l) bekezdése szerinti célokkal gyűjtött adatokat a vonatkozó törvények rendelkezései szerinti maximális időtartamig őrizzük meg; és

 4. a 2. szakasz j), k) és m) bekezdése szerinti célokkal gyűjtött adatokat szigorúan csak addig őrizzük meg, amíg az a Whirlpool üzleti érdekei érvényesítéséhez elengedhetetlenül szükséges.

 5. a 2. szakasz n) bekezdése szerinti célokkal gyűjtött adatokat kizárólag a vonatkozó jogszabályok által meghatározott időtartamig őrizzük meg.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az adatmegőrzési időtartamok a vonatkozó helyi törvények függvényében változhatnak.

 

5. ADATKEZELÉSI ELJÁRÁSOK

 

Az Ön személyes adatait elektronikusan és/vagy papíralapon kezeljük, és a személyes adatok titkosságának biztosítására és védelmére alkalmas biztonsági eszközökkel védjük. Ez azt jelenti, hogy a Whirlpool megfelelő adminisztratív, technikai, személyi és fizikai intézkedéseket hoz, melyek célja, hogy védjék a tárolt személyes adatokat az adatvesztéssel, adatlopással és jogosulatlan használattal, közzététellel vagy módosítással szemben.

 

6. AZ ADATOK MEGOSZTÁSA

 

Az Ön személyes adatait csak akkor osztjuk meg azokkal a bizalmunkat élvező partnereinkkel – mint például kiterjesztett jótállást nyújtó szolgáltatók –, akik az adatokat közvetlen üzletszerzés céljával szeretnék használni, ha erről Önt kifejezetten értesítettük, és ebbe Ön kifejezetten beleegyezett.

 

Személyes adatait a következőkkel oszthatjuk meg:

 1. a Whirlpool Csoport EGT-n belüli és kívüli tagvállalatai mint autonóm adatkezelők;

 2. gondosan megválogatott, EGT-n belüli és kívüli harmadik fél beszállítóink, mint például call centeres munkatársak, tartalom-besorolási szolgáltatók, kiszállítók, szolgáltatók vagy támogatást nyújtó technikusok és más, a nevünkben dolgozó beszállítók, akik a jelen tájékoztatóban leírt célból megfelelően kijelölt adatfeldolgozóként járnak el; továbbá egyéb harmadik felek, akik valamilyen vállalati tranzakcióban, például összeolvadásban vagy eszközértékesítésben vesznek részt;

 3. kiterjesztett jótállást nyújtó szolgáltatónk a Domestic & General („D&G”) [Domestic & General Insurance PLC]. A D&G (a Whirlpool-lal együtt) közös adatkezelőként jár el a kiterjesztett jótállások promóciója és értékesítése, valamint az ilyen kiterjesztett jótállások alapján felmerülő javítási igények kezelése céljából. A D&G a személyes adatokat különösen az alábbi célokból kezeli: (i) az Ön fiókjának/profiljának és a gyártói jótállásnak a regisztrálása és kezelése; (ii) szolgáltatási szerződések és termékek/szolgáltatások promóciója, értékesítése és adminisztrációja; (iii) bizonyos országokban az ügyfélszolgálatra beérkező hívások kezelése és megválaszolása, továbbá a fenti adatok aktualizálása a fogyasztóktól kapott információkkal; (iv) személyes adatok átvétele a fogyasztóktól szolgáltatási szerződések értékesítése céljából és a fenti adatok aktualizálása a fogyasztóktól kapott információkkal; (v) beérkező fogyasztói panaszok kezelése és megválaszolása (ideértve minden peres eljárást); (vi) javítási szolgáltatások előjegyzésének és biztosításának kezelése, valamint helyettesítő termékek biztosítása a fogyasztók részére és a fenti adatok javítása és aktualizálása a fogyasztóktól kapott információk alapján az ilyen javítási szolgáltatások kapcsán és/vagy helyettesítő termékek biztosítása és/vagy az ilyen személyes adatok aktualizálása; (vii) a termékek és az elvégzett szolgáltatások minőségére vonatkozó felmérések lefolytatása.

 4. E-fizetési szolgáltatásokat biztosító harmadik felek, az Ön megrendeléseivel kapcsolatos kifizetések kezelése céljából. Az egyértelműség érdekében, a Whirlpool nem kezeli a Felhasználók banki/ pénzügyi adatait (ideértve a bankkártya adatokat), kivéve a 2. szakasz c) bekezdése szerinti célokból feltétlenül szükséges adatkezelést (pl. a kiterjesztett jótállás fogyasztók részére történő biztosítása érdekében). Az ilyen adatkezelés kapcsán az elektronikus fizetési szolgáltatásokat biztosító harmadik felek az Ön személyes adatait autonóm adatkezelőként kezelik, a Rendelettel (és minden egyéb vonatkozó helyi jogszabállyal és előírással), valamint a saját adatvédelmi szabályzatukkal összhangban. A Whirlpool nem tartozik felelősséggel semmilyen kárért (ideértve a Rendelet és bármely egyéb vonatkozó adatvédelmi jogszabály megszegéséből eredő károkat), amely a Felhasználók banki/pénzügyi adatainak (ideértve a bankkártya adatokat) az említett elektronikus fizetési szolgáltatásokat biztosító harmadik fél által történő kezelése kapcsán merül fel.

 5. Termékeink forgalmazása, valamint javítása és karbantartása céljából felhasználóink lakcímét és elérhetőségi adatait csak akkor osztjuk meg partnereinkkel, ha ez feltétlenül szükséges;

 6. Továbbá előfordulhat, hogy személyes adatokat kell megosztanunk kormányzati hatóságok jogszerű kérésére, beleértve a nemzetbiztonsági hivatalok vagy rendfenntartó szervek kéréseit.

 

A fentiekben említett harmadik felek megfelelően kijelölt adatfeldolgozóként (a d) pontban leírtak kivételével) a Whirlpool nevében kezelik az Ön személyes adatait a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározott célokból, titoktartási és adatvédelmi követelményeinknek megfelelően, és a tőlünk kapott személyes adatokat semmilyen más céllal nem használhatják fel.

 

7. ADATOK TOVÁBBÍTÁSA AZ EGT-N KÍVÜLRE

 

Az Ön személyes adatainak az EGT-n kívülre (a Whirlpool Csoporton belüli vagy azon kívüli társaság részére) történő továbbítására az alábbi megfelelő garanciák alapján, a Rendelettel összhangban kerül sor:

 

 1. Amennyiben az Európai Bizottság megfelelőségi határozatot bocsátott ki; vagy

 2. az Ön személyes adatait átadó Whirlpool csoporthoz tartozó társaság megfelelő garanciákat biztosított, vagy részére megfelelő garanciákat biztosítottak, ideértve különösen, de nem kizárólagosan, az egységes adatvédelmi előírásokat. A fentiek sérelme nélkül, az egységes adatvédelmi előírások alapján történő adattovábbítást az Ön személyes adatainak megfelelő szintű védelmét biztosító további technikai és szervezési intézkedések egészítik ki.

 

8. 18 ÉV ALATTI SZEMÉLYEK

 

Weboldalunk, az Alkalmazás és Intelligens Készülékeink nem 18 év alatti személyeknek szól, és a Whirlpool legjobb tudomása szerint 18 év alatti személyektől nem gyűjt személyes adatokat.

 

9. AZ ÉRINTETTEK JOGAI

 

Önt a következő jogai mindig megilletik, és bármikor ingyenesen gyakorolhatja őket:

 1. jog arra, hogy a személyes adatainak kezelése céljáról és módjáról tájékoztatást kapjon;

 2. a személyes adataihoz való hozzáférés joga (más nevén az „érintett hozzáférési kérelme”). Ez lehetővé teszi, hogy másolatot kapjon az általunk Önnel kapcsolatban tárolt adatokról;

 3. jog arra, hogy a nálunk tárolt személyes adatai frissítését vagy helyesbítését kérje. Így kijavíttathatja az Önről nálunk tárolt hiányos vagy helytelen adatokat, azonban előfordulhat, hogy ellenőriznünk kell az Ön által megadott új adatok pontosságát;

 4. jog ahhoz, hogy személyes adatai törlését kérje. Így kérheti tőlünk személyes adatai törlését vagy eltávolítását olyan esetekben, amikor nincs okunk arra, hogy ezen adatokat továbbra is kezeljük. Joga van továbbá ahhoz, hogy személyes adatai törlését vagy eltávolítását kérje tőlünk olyan esetekben, amikor Ön sikeresen gyakorolta az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jogát, vagy ha a helyi jogszabály betartásához személyes adatait törölnünk kell. Azonban vegye figyelembe, hogy törlési kérelmének nem minden esetben tudunk eleget tenni: ez bizonyos jogi okokból kifolyólag fordulhat elő, melyeket kérelmére válaszolva közölni fogunk Önnel;

 5. jog ahhoz, hogy személyes adatainak kezelését korlátozza. Így megkérhet minket arra, hogy személyes adatai kezelését felfüggesszük. Ez a következő esetekben lehetséges: (a) ha szeretné, hogy pontosítsuk adatait; (b) ha az adatokat jogszerűtlenül kezeltük, de nem szeretné, hogy töröljük őket; (c) ha jogi igényeinek előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges, hogy adatait megtartsuk, noha számunkra már nem szükséges az adatok tárolása; vagy (d) Ön tiltakozott adatainak használata ellen, de ellenőriznünk kell, hogy vannak-e olyan elsőbbséget élvező jogszerű okok, amelyekből kifolyólag mégis használhatjuk őket;

 6. jog ahhoz, hogy tiltakozzon személyes adatai részben vagy egészben történő kezelése ellen, amikor ezek kezelésekor jogos érdekünkre (vagy egy harmadik fél jogos érdekére) támaszkodunk, de az Ön helyzetében mégis úgy érzi, hogy tiltakoznia kell, mivel úgy gondolja, hogy az adatok kezelése alapvető jogait és szabadságait sérti. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy bizonyítjuk kényszerítő erejű jogos indokainkat az adatkezelésre, melyek elsőbbséget élveznek az Ön jogaival és szabadságaival szemben;

 7. ha az Ön személyes adatait beleegyezés alapján kezeljük, joga van ahhoz, hogy ezt a beleegyezését bármikor szabadon visszavonja, akár a marketinganyagok alján megjelenő leiratkozás gombra kattintva;

 8. az adathordozhatósághoz való joga, amely alapján Ön a személyes adatait magához kérheti vagy átviheti egy másik szolgáltatóhoz. Ilyen esetben személyes adatait Önnek vagy az Ön által választott harmadik félnek tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban adjuk át;

 9. joga van ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen velünk a következő e-mail címen: global_privacy@whirlpool.com vagy kapcsolat űrlapunk használatával; és

 10. joga van ahhoz, hogy az illetékes nemzeti adatvédelmi hatóságnál vagy igazságügyi hatóságnál panaszt nyújtson be.

Amennyiben a fent felsorolt jogait gyakorolni kívánja, vagy kérdése van az általunk Önről tárolt adatokkal kapcsolatban, küldjön e-mailt a global_privacy@whirlpool.com címre, vagy írjon nekünk a következő címre: KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium, az „Adatvédelmi Iroda figyelmébe” megjelöléssel. Amennyiben rendelkezésre áll, szintén igénybe veheti kapcsolat űrlap unkat.

 

Ha olyan adatvédelemmel vagy adat felhasználással kapcsolatos kérdése merül fel, amelyre nem adtunk kielégítő választ, Ön jogosult az illetékes nemzeti adatvédelmi hatósághoz vagy igazságügyi hatósághoz fordulni az érintettek jogaira vonatkozó fenti 9. szakaszban leírtak szerint. Továbbá (díjmentesen) felveheti a kapcsolatot az Egysült Államokban székhellyel rendelkező, harmadik fél vitarendezési szolgáltatónkkal a https://feedback-form.truste.com/watchdog/request weboldalon keresztül.

 

10. MÓDOSÍTÁSOK ÉS FRISSÍTÉSEK

 

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatót rendszeresen felülvizsgáljuk. Előfordulhat, hogy az Adatvédelmi Tájékoztatót aktualizáljuk az adatvédelmi gyakorlatunkban bekövetkezett változások átvezetése céljából. Amennyiben bármilyen lényeges változtatást teszünk, erről Önt a jelen Adatvédelmi Tájékoztatónak a frissítése útján tájékoztatjuk, a változás hatálybalépését megelőzően. Javasoljuk, hogy az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos legfrissebb információkért tekintse át az Adatvédelmi Tájékoztatónkat rendszeres időközönként. A jelen Adatvédelmi Tájékoztató legutóbb 2024-04-01 került frissítésre.

 

 

TRUSTe

Kívánságlistám

Bejelentkezve kell lennie a kívánságlista használatához.

Adja meg fiókját

Kérjük, válasszon egy másik terméket

Összehasonlítás

Termékek összehasonlítása

Nem vásárolhat 3-nál több terméket. Kérjük, távolítson el egy terméket, mielőtt egy másikat hozzáadna.